Salgótarján szurkolóihoz és minden sportszerető dolgozóhoz!

Még a hideg idő kellemetlenkedik, de már csak egy jó hét választ el minket attól, hogy a sportpályák megteljenek sportoló versenyzőkkel és a nézőtér lelkes szurkolókkal. Ennek közelsége késztet minket, Salgótarján két legnagyobb sportkörét, hogy ismét szóljunk szurkolóinkhoz és kérjük őket városunk két legnagyobb sportkörének sportszerű támogatására. Mind a Salgótarjáni Bányász, mind a Salgótarjáni Vasas ez évi küzdelmei a bajnokság és a jó helyezésért – igen kemény lesz. De sokkalta nagyobb reményekkel indulhat a két sportkör, ha a sportszerető közönség segíti őket. Ez a segítés elsősorban abban kell, hogy megnyilvánuljon, hogy végre szűnjön meg a szurkolók két tábora. Sportszerű buzdításával segítse minden salgótarjáni sportrajongó a város mindkét csapatának sportolóit, akik a város sportdicsőségéért küzdenek mérkőzéseik alkalmával. Éppen ezért, mindkét sportkör labdarúgóinak mérkőzésein egy emberként álljon a salgótarjáni csapatok mögött, s a mérkőzés megkezdésétől, annak befejezéséig buzdításával segítse győzelemre őket. A pályán soha ne engedjük magunkat sportszerűtlen szenvedélyeknek elragadtatni. Ha a csapatoknak esetleg gyengébben is megy, akkor se szidjuk sportolóinkat, hanem éppen ellenkezőleg, még nagyobb buzdítással öntsünk beléjük önbizalmat, s nyújtsunk nekik segítséget, s akkor az eredmény nem is maradhat el.

A játékvezetőket ne illessük bántó szavakkal. Gondoljunk arra, hogy a mérkőzés izgalmai alól ők sem mentesek és a helyükben mi is csak elkövetnénk egy-két, de talán még több tévedést is. Ha erre gondolunk, s ezt betartjuk, sokkal nagyobb segítséget nyújtunk a sportkörnek, és a játékvezetőnek is, mint ha az ellenkezőjét cselekedjük. Szólnunk kell még azokhoz is, akik sajnálják a forintjaikat egy-egy sportmérkőzésen a sportkör pénztárába befizetni, de azért csak megnézik a mérkőzéseket a hegyoldalból. Ezeknek azt üzenjük, hogy ne sajnálják azt a pár forintot, amit egy-egy mérkőzésen a jegyekért kell fizetni, mert anyagi alapok nélkül nem lehet sem NB I, sem NB II csapata Salgótarjánnak.  Az pedig azt hisszük, nem közömbös, hogy van-e NB I és NB II csapata városunknak.

Mi, mind a Salgótarjáni Bányász, mind a Salgótarjáni Vasas vezetői, ígéretet teszünk, hogy sportköreink ügyeiben a legnagyobb baráti megértéssel fogunk együttműködni, és minden vitás kérdést egymással fogunk elintézni. Célunk az, hogy a két sportkör barátsága a szurkolók táborát is egyesítse. Célunk a szocialista sportbarátság megteremtése és minden olyan megnyilvánulás, mely ennek a célnak megvalósítását akadályozná, visszautasítunk, és sportköreinkből eltávolítjuk. Szurkolóink is akadályozzák meg a két sporttábor közötti ellentét keltését, azokat az egyéneket, akik az együttműködést és a két szurkolótábort ketté akarják szakítani, közösítsük ki sorainkból. Pártunk és kormányunk határozatai alapján olyan sportéletet akarunk kialakítani Salgótarjánban és a megyében, mely a szocialista sport megvalósítását segíti elő. Legyenek szurkolóink példaképei valamennyi szurkolótábornak, s a hozzánk érkező vendégcsapatok is hallják azt a fergeteges buzdítást, mely már oly sokszor vezette sikerre sportköreink versenyzőit, labdarúgóit.

Salgótarjáni Bányász SK vezetősége, Salgótarjáni Vasas SK vezetősége.