Megszületett a Vasas első őszi győzelme, Salgótarjáni Vasas – Bp. Kistext 3 – 0 (1 – 0).

A Vasas új pályáján mintegy 1000 néző előtt találkozott a két NB II-es csapat. A mérkőzés elején mindjárt a hazaiak támadtak, de a jól tömörülő fővárosi csapat mindig jókor lépett közbe és így megakadályozták a góllövésben a Vasas csatárokat. Az első jó helyzet Nagy előtt nyílott, ki elhirtelenkedve a kapusba lőtte a labdát. Továbbra is a hazai csapat maradt támadásba, a vendégek sokszor 7 emberrel is védekeztek. A félidő egyetlen gólja Radics szögletéből esett. A félidő közepén szöglethez jutott a tarjáni csapat. Radics állt a labdának, s ravaszul csavart lövése a Kistext kapuvédőjének a kezéből hullott a hálóba. A gól után a vendégek is támadtak, de Czuder mindig menteni tudott. Így a félidő végén 1 – 0 maradt az eredmény.

A második félidő elején a Kistext csatárai szép összjátékkal közelítették meg a Vasas kapuját, de csatáraik lövéseit nem kísérte szerencse, s így nem tudták Czuder kapuját bevenni. A félidő közepén aztán a hazai csapat vette át újból a játék irányítását és mindjárt gólt is értek el. Ugyanis a kaputól mintegy 30 méterre Schott kapott egy labdát, s ő habozás nélkül nagyerővel vágta kapura, s a meglepett Kistext kapuvédője csak nézni tudta, hogyan hullt a felső sarokba a labda. Így már 2 – 0 lett az eredmény. Ezután még nagyobb lett a hazaiak nyomása, s egy jó Vasas támadás után a Kistext védője röviden adott haza Lahos elől. A kapuvédő és Lahos egyszerre futott a labdára, melyet a Vasas csatára ért el előbb, s a kapuvédő felett a hálóba emelte a labdát. 3 – 0 lett az eredmény. A kezdés után nemsokára Szigeti játékvezető a játékidő végét jelezte. Így ezen a mérkőzésen megérdemelten szerezte meg a Salgótarjáni Vasas az 1955. évi bajnokság őszi fordulójának az első győzelmet.

A csapat jól játszott, habár néhány játékos még most sem azt nyújtotta, amit vártak tőle. Czuder igen jól védett. Néhány veszélyes labdát vett ki a sarokból. Hegyi, Csincsik és Válóczi volt a sorrend a védelemben. Mindhárman nagyon igyekeztek, habár Válóczi sokszor elhanyagolta a szélsőjét, ki a legveszélyesebb csatárnak bizonyult. A fedezetek közül Tóth volt a jobbik. Badics halványabb teljesítményt nyújtott. A csatársor legjobbja Radics volt, ki eddig, mint hátvéd játszott a Vasasban. Radics minden megmozdulása veszélyt jelentett az ellenfél kapujára. Gólja mesteri volt. Utána Lahos következett, ki igen jól kivette a részét a támadásokból, de lövéseit nem kísérte szerencse. Nagy, a középcsatár sokat harcolt, s igen sokszor hozta helyzetbe társait, de az ő lövései sem voltak veszélyesek. Schott mélyen hátrahúzódva játszott, inkább a védelemnek segített. A 30 méteres gólja szép volt. Rigó erőtlenül, gyengén játszott. A játékvezető jól vezette a mérkőzést.