Ünnepélyesen megkezdődött a megyei és központi labdarúgó-bajnokság.

Az egész magyar nép, köztük a sportolók népes tábora a hála és a szeretet ezer jelével fordult nagy vezetőjük, a hatvanéves Rákosi Mátyás felé. A nagy napra készülve, a magyar sportolók arra törekedtek, hogy méltóképpen ünnepeljék március 9-ét. Ebben a törekvésükben a lelkesedésük és a szívük szeretete nagy termelési eredményekhez segítette megyénk sportolóit is. A szeretet megnyilvánulásai voltak azonban azok az ünnepségek is, amelyekkel a vasárnapi sporteseményeken megemlékeztek a magyar sport nagy barátja és támogatója 60. születésnapjáról. A sportmérkőzések színhelyeit a nagy napra különösen szerető gonddal készítették elő. Vörös és nemzeti színű lobogós zászlódíszbe öltözött megyénk valamennyi sportpályája, s feliratokban üdvözölték a szeretett vezetőt. Megyénk hatalmas sporttábora és sportolója szíve melegével ünnepelte a hatvanéves Rákosi Mátyást. Ezen a napon kezdődtek meg a megyei és a központi labdarúgó bajnokság 1952-es küzdelmei.

Salgótarjáni Vasas – Egri Fáklya 3:1 (2:0). Erre a mérkőzésre a következő összeállításban állt ki a salgótarjáni csapat: Csala – Csete, Csincsik, Válóczi – Kleiban II., Langár – Kladni, Nagy, Ruzsinszki, Bíró, Kohári. A vendégcsapat kezdte a játékot és gyors támadásokkal veszélyeztetett. A tarjáni csatárok gyenge és sok átadásból szőtt támadásait a kemény egri védelem minden esetben szétrombolta. Ebben a játékrészben sokkal szebben és tervszerűbben játszottak a vendégek. A félidő vége felé egymás után két ízben értek el gólt a tarjáni csatárok. Az egriek azonban nem adták fel a küzdelmet, de támadásaikat nem kísérte szerencse, így még szépíteni sem tudtak.

A második félidő elején újból feljöttek az egriek, majd egy támadás végén a tarjáni 16-oson belül kavarodásból a játékvezető 11-est ítélt, amiből szépítettek a vendégek. Nemsokára azonban a tarjáni csatárok vezettek szép támadást, melynek végén megszerezték a harmadik gólt, 3:1. Ezután Ruzsinszki lemegy a pályáról, Badics jött be, s így állt fel a tarjáni csatársor: Kladni, Nagy, Kohári, Bíró, Badics. Most már gyengébben megy a tarjániaknak. Nincs átütő erő a Vasas csatársorában. Nagy három ízben is kitűnő helyzetben kapja a labdát, de még a kaput sem tudja eltalálni. A mérkőzés végéig a tarjániak támadnak, de az eredmény már nem változik. A Vasas csatársorából ezen a mérkőzésen hiányzott a hosszú, előre vágott labdákból álló gyors helyzetteremtés. Rövid oldaladogatásokkal próbálják megközelíteni az egriek kapuját. Ezeket a támadásokat azonban minden alkalommal visszaverte a kemény egri védelem. A csatársor motorja és lendítője Ruzsinszki volt, akinek kiválása után már nem voltösszefüggő ez a sor. Teljesen szétesően játszottak a többiek. Kladni sokszor elszeleskedte a legjobb helyzeteket is. Beadásai sem voltak jók. Legnagyobb hibája, hogy sokáig tartogatta a labdát, ezzel lassította a támadásokat. Nagy teljesen formán kívül volt, a támadások és a helyzetek többségét elrontotta. Ruzsinszki még sérülten is kielégítő volt. A csapat legjobbja Csete volt. Ő kitűnő helyezkedéseivel, biztos közbelépéseivel és határozottságával már hetek óta a csapat legjobbja. Szabadrúgásai is kitűnőek. Pallós játékvezető egy-két kisebb hibától eltekintve, jól vezette a mérkőzést.