Munkahelyi olimpia, kohászsikerekkel.

A vasipari dolgozók megyei munkahelyi olimpiáját Salgótarjánban rendezték meg. A Kohász stadionban a megnyitóünnepség színhelyén gyülekeztek az elmúlt szombaton a vasasok. A St. ZIM, az ÉMÁSZ, az ötvözetgyár, a BRG, a GELKA, a szécsényi ELZETT, a balassagyarmati Kábelgyár, valamint a kohászati üzemek dolgozói adtak egymásnak randevút, sorakoztak fel, hogy Sebők János megnyitó szavai után megkezdődhessen a több órás sportverseny. Az egyes számokat más-más helyszíneken bonyolították le. Ezen a vasas megyei munkahelyi olimpián jellemző volt a kohászfölény, amelyet az elért helyezések is tanúsítanak. A rendezvényen jelen volt Sipos Ferenc, a vasipari dolgozók szakszervezet munkatársa, aki elismeréssel nyilatkozott a rendezők munkájáról, a versenyen látottakról, azok színvonaláról. A vasas területi iroda évről évre ilyen színvonalas sportcsatákat bonyolít le, amelyekről csakis a dicséret hangján lehet beszélni.
A női és férfilövészetet a MHSZ zagyvarakodói lőterén bonyolították le. A férfiak öt-, a nők háromfős csapatokkal léptek lőállásba. Mindkét nemben húsz fekvőt lőttek az indulók. A férfiaknál nyolc, a nőknél hét csapat mérte össze tudását. Nők: 1. SKÜ (Szakmárné, Smelkóné, Bóné) 407, 2. St. ZIM 365, 3. Szécsényi ELZETT 340 köregység. Férfiak: 1. SKÜ (Angyal, Kleiban, Katkó, Lavrincz, Forgács) 844, 2. BRG, 3. Szécsényi ELZETT 664 köregység.
A tekében, amelyet Somoskőújfaluban bonyolítottak le, férfiak mérték össze tudásukat. A négyfős csapatok hatvan vegyes dobással (30 teli - 30 tarolás) döntötték el a sorrendet. Bár akadt olyan, aki nem tudott megbarátkozni ily rövid idő alatt az automata pályával, ennek ellenére a várt eredmények születtek. 1. SKÜ (Kruppa, Klecsány, Ullmann J., Póczos) 864, 2. St. ZIM 759, 3. BRG 743 fa. Egyéniben: 1. Klecsány (SKÜ) 232, 2. Horváth (BRG) 228, 3. Polaneczki I. (St. ZIM) 226 fa.
A férfi asztaliteniszezők a Malinovszkij úton, a munkásőrség székháza melletti tornateremben találkoztak, s játszották le a mérkőzéseket. Itt is többen voltak olyanok, akik korábban magasabb osztályban szerepeltek. Ebben a sportágban, amelyet háromfős csapatokkal vívtak, ez volt a végeredmény. 1. SKÜ (Ullmann Gy., Ispán, Bohati), 2. Ötvözetgyár, 3. GELKA. A szellemi sport szerelmesei, a sakkozók a városi sportcsarnokban ültek asztalhoz. Itt négyfős csapatok küzdelmét láthatták az érdeklődők. Végeredmény: 1. SKÜ (Klepej, Horváth E., Pozsonyi, Horváth P.), 2. St. ZIM, 3. Balassagyarmati Kábelgyár.
Kispályás labdarúgásban, melyet a Zója-ligetben bonyolítottak le, két női csapat is részt vett. A férfiaknál sokkal nagyobb volt az érdeklődés, hiszen hét együttes lépett pályára. A nőknél tehát egy mérkőzés alapján eldőlt az első hely kérdése: BRG - St. ZIM 3-0. A férfiaknál viszont jó néhány mérkőzést játszottak azért, hogy kialakuljon a végső sorrend. Eredmények: BRG - Ötvözetgyár 1-2, Ötvözetgyár - Bgy. Kábel 1-6, Bgy. Kábel - BRG 0-1, Bgy. Kábelgyár - Szécsényi ELZETT 2-1, Szécsény ELZETT - BRG 1-5, Ötvözetgyár - Szécsényi ELZETT 0-2, SKÜ - GELKA 9-1, St. ZIM - SKÜ 0-1. A döntőben SKÜ - Bgy. Kábelgyár 0-2, BRG - St. ZIM 4-1. A végeredmény: 1. Bgy. Kábelgyár, 2. SKÜ, 3. BRG, 4. St. ZIM:
Az igaz, hogy a vasas üzemekben jóval kevesebb a női dolgozók aránya, mint más iparágakban, mégis az volt a benyomásunk, hogy kevés női résztvevője volt ennek a munkahelyi olimpiának. A győztes csapatoknak és legjobb egyéni versenyzőknek a vállalatok által felajánlott serlegeket, tiszteletdíjakat, valamint oklevelet nyújtottak át.