Harmadik helyen zárta a tavaszt a STC.

Nagy volt az öröm Gyöngyösön a tarjáni sakkozók táborában, amikor az OB II 8. fordulójának Gyöngyösi SE - STC mérkőzése befejeződött. A STC csapata hengerelt, 12-2-re nyert, úgy, hogy a gyöngyösiek nem tudtak játszmát nyerni! Ez azt jelentette, hogy megőrizte előkelő helyét az OB II Keleti csoportjában a STC és a 3. helyről várja az őszi folytatást. A Keleti csoport tavaszi végeredménye: 1. Debreceni USE, 2. MALÉV, 3. Salgótarjáni TC 8 mérkőzés, 5 győzelem, 3 vereség, 68 pont.
A STC csapatának teljesítménye minden várakozást felülmúlt, s csak a dicséret hangján lehet szólni a tavaszi 3. helyről. A húszéves OB II-es szereplés során még egyszer sem fordult elő, hogy ilyen nagyszerű átlaggal és magas helyen zárta volna a tavaszt a tarjáni csapat. Mi a siker titka? - kérdezhetnénk. Első helyen kétségtelenül azt a lélektani pluszt említhetjük, hogy a csapat újra játéklehetőséget kapott az OB II-ben! Tavaly ugyanis balszerencsés körülmények között majdhogynem búcsúzni kényszerült a Keleti csoport törzstagja, s ha nem egyesül a két debreceni csapat, akkor, ha egy évre is, a tarjániak nélkül folyt volna a bajnokság. A lehetőséggel kitűnően élt a STC és bizonyította, hogy méltánytalanul maradt volna ki az OB-s bajnokságból. A lehetőség, hogy nem szakad meg a két évtizedes sorozat, valósággal doppingolta a játékosokat, bár tárgyilagosan azt is hozzá kell tegyük: a játékereje már régóta megvan a csapatnak ahhoz, hogy magas helyen végezzen. Hogy ez eddig nem történt meg, az a rapszodikus teljesítménynek, máskor a túlzott magabiztosságnak, vagy éppen a taktikailag rossz felállásnak volt köszönhető. Most úgy néz ki, erre az esztendőre minden pozitív előjellel jött össze. A magas helyezés az egyenletes, jó csapatmunkának köszönhető. Mindehhez jó erőlista, lendületes rajt, három, két számjegyű és két majdnem hasonló arányú győzelem és több nagyszerű egyéni teljesítmény kellett.
Már a rajtnál a visszavágás fűtötte a tarjániakat a SZVSE ellen. A korábbi évek két számjegyű vereségei után fél pont híján a Tisza-partiak kapta „nagy ruhát” (9,5-4,5) és máris megvolt a belépő. Régi igazság, kis számjegyű vereség nem vereség! Ez történt Szolnokon, ahol minimális, 7,5-6,5 arányban maradt alul a STC, azután a következő két fordulóban mintha újra kísértett volna a múlt. A Láng Vasast 10-4-re verte Pesten a csapat, aztán, mint derült égből a villámcsapás, jött a hasonló arányú hazai vereség a szerény képességű Törekvéstől. Szerencsére a további fordulók bizonyították, hogy a tarjáni sakkozók ezúttal vigyáznak, és helyén van a szívük. Óriási szerencsével - az eredmény akár fordított is lehetett volna -, 8-6-ra még nyert a MÉM, de aztán padlóra került a Békéscsaba (10-4) és a Gyöngyös SE (12-2) is. Utóbbi győzelem a csapat történetének aranylapjaira kerül.
A STC csapatában tavasszal 17 játékos szerepelt, s közülük mindössze ketten maradtak el az 50 százalékos teljesítménytől. Ez már jelzi, hogy az együttesben többen kitűnő eredményt értek el, s ezúttal nem is egy húzóember volt a csapatban. Élre kívánkozik Egyed Zoltán ifjúsági játékos 81 százalékos eredménye! A megszerzett 8,5 ponttal egyedül maradt veretlen. A csapat nagy nyereségnek könyvelheti el Váradi Oszkár visszatérését. Nem csak 78 százalékos teljesítménye érdemel felsőfokú jelzőket, de példamutató küzdeni tudása, harcos sakkjátéka is. Tóth László és Ponyi Attila magas táblán ért el majdnem 70 százalékos teljesítményt, de ugyanígy dicsérhetjük Frinket, Tóth Pált, Gallait és Klenóczki Sándort is. És a többieket. Az 1-4. táblások teljesítményét csakúgy, mint az ifjúságiakét. Ugyanígy a besegítő Czakó Bélát, a magára talált Szabó Ervint, az egyre inkább belelendülő Kassait, vagy a jövő játékosát Istvanovszkit. A tavaszi teljesítmények a következők: Frink 7/4,5, Tóth L. 8/5,5, Palla 7/3,5, Ponyi 8/5,5, Gál 7/1,5, Szabó E. 7/4, Tóth P. 7/4,5, Kánya 8/4, Szarvas 8/3,5, Gallai 7/4,5, Váradi 7/5,5, Kassai 8/5, Czakó 5/3, Klenóczki 6/4, Egyed 8/6,5, Istvanovszki 2/1,5, Miklós 1/0,5.
A kitűnő teljesítmény után megérdemelt pihenő következik, hogy aztán ősszel a hátralévő 5 fordulóval eldőljön a végső sorrend. Nagy lehetőség, érmes helyezés van a tarjániak kezében. Rajtuk áll, hegy ezúttal éljenek is a lehetőséggel.