Bajnok a Szénbányák csapata.

Az elmúlt hétvégén a döntő további mérkőzéseivel befejeződött Salgótarjánban a labdarúgó teremtorna. A telt ház előtt lejátszott mérkőzésekben nem csalódott a közönség. A Főiskola-Öblösüveggyár összecsapás a torna legizgalmasabb mérkőzésének bizonyult. Az Öblös félidőben már 3-1-re vezetett és úgy tűnt, hogy „padlóra küldte” ellenfelét, amikor a főiskolások feltámadtak és óriási hajrával döntetlent értek el. Hétméteresekkel végül a Főiskola győzött. A második mérkőzésen a Szénbányák imponáló játékkal, 10-0 arányban kiütötte a rendkívül gyenge napot kifogó SZÜV-öt. Női mérkőzésen a SZÜV 2-0-ra nyert a Főiskola ellen, így harmadik helyen végzett. A vasárnapi mérkőzéseken az izgalom a tetőfokára hágott, hiszen minden eltelt percnek, minden gólnak jelentősége volt a végső helyezés szempontjából.
A nyitómérkőzésen a STÉSZ női csapata simán verte nagy riválisát, a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakiskola csapatát és bajnok lett. A következő (férfi) mérkőzésen az Öblösüveggyár tartott bemutatót a kispályás labdarúgás szépségeiből. Különösen jó teljesítményt nyújtott Horváth Ferenc, aki öt gólt rúgott és megszerezte ezzel a gólkirályi címet. Nagy küzdelem jellemezte a SZÜV-Főiskola rangadót. A Főiskola már 3-1-re vezetett, mikor a SZÜV erősített és kiegyenlített. A hajrában a főiskolások újabb gólt lőttek és nyertek. Nagy érdeklődés előzte meg a döntő utolsó összecsapását, a helyi rangadót, a SKÜ-Szénbányák mérkőzést. Változatos, izgalmas összecsapásban a volt NB I-esekből álló Szénbányák csapata 2-1-re nyert és az 1979. évi bajnok lett.
Részletes eredmények: Nők a 3. helyért: SZÜV-Főiskola 2-0 (2-0). Férfiak: Főiskola-Öblösüveggyár 5-5 (1-3). Szénbányák-SZÜV 10-0 (5-0). SKÜ-ZIM 4-2 (1-1). SKÜ: Vári, Gáspár, Sebők, Lisztoczki, Pálmai, Smelkó. cs: Berta, Szeberényi, Szolnoki, Putnok. Öblösüveggyár-ZIM 11-3 (2-1). Főiskola-SZÜV 4-3 (3-1). Szénbányák-SKÜ 2-1 (2-0). Góllövő: Veres, Szojka ill. Szeberényi.
Női mérkőzésen a bajnoki címért: STÉSZ-Kereskedelmi és Vendéglátó Szakiskola 3-0 (2-0). A női bajnokság végeredménye: 1. STÉSZ, 2. Ker. Vend. 3. SZÜV. A győztes csapatnak a serleget, a helyezetteknek az oklevelet Béres János, a városi labdarúgó szövetség főtitkára adta át.
A férfi teremtorna végeredménye: 1. Szénbányák, 2. Főiskola, 3. SZÜV, 4. Öblösüveggyár, 5. SKÜ, 6. ZIM. Az első helyezett Szénbányák csapata egy évre elnyerte a VLSZ díszes vándor-serlegét. Az első három helyezett csapat érem- és oklevéldíjazásban részesült, a többi helyezett oklevelet kapott. A torna gólkirálya Horváth Ferenc (Öblösüveggyár) lett 18 góllal, a torna legjobb kapusa Szívós Gyula (Főiskola), a legsportszerűbb csapat címet a SZÜV nyerte. Az Ezermester és Úttörőbolt Vállalat területi igazgatósága különdíjat ajánlott fel a mezőny legjobb játékosának. Ezt a címet Szalay Miklós (Szénbányák) érdemelte ki.