Bemutatjuk a legjobbakat.

A salgótarjáni városi kispályás labdarúgó bajnokság döntő küzdelmeit a hétvégén rendezik a városi sportcsarnokban. A bejutott hat csapat körmérkőzéses formában dönti el a végső helyezéseket. Már három fordulót lebonyolítottak a szervezők, s ezeken színvonalas, izgalmas mérkőzéseket láthatott a szép számú, lelkes szurkolósereg. Úgy érezzük, jogos igényt elégítünk ki azzal, ha bemutatjuk a hatos döntő résztvevőit.
SKÜ. Kaposvári Márton csapatvezető.
- Mikor alakult a csapat, mióta vesznek részt bajnokságban? - 1975-ben alakult a csapatunk. A „C” osztályban indultunk, s veretlenül lettünk elsők. A következő évben a „B” osztályban szintén veretlenül végeztünk az első helyen. 1977-ben és 1978-ban az „A” osztályban szerepeltünk, igaz nem veretlenül, de itt is bajnokok lettünk mindkétszer. - Kik szerepelnek a csapatban? - A csapat tagjai: Vári István, Gáspár Sándor, Sebők János, Berta Tibor, Szeberényi Tibor, Lisztoczki István, Antal Lajos, Szolnoki József, Smelkó Sándor, Pálmai József, Putnok László.
- Milyenek a lehetőségeik, a bajnokságon kívül hol szerepelnek? - Mérkőzéseinket a Zója-ligeti salakos pályán játsszuk. Felszerelés problémáink nincsenek. Szakszervezeti bizottságunk támogatja szereplésünket. 1978-ban részt vettünk az országos Vasas Kupán, de a selejtezőkből nem jutottunk tovább. Még ugyanebben az évben megnyertük a SZMT Kupát. Meghívásos versenyeken is sokszor szerepeltünk. - Milyen volt az útjuk a hatos döntőig? - Az „E” csoportban fölényesen nyertünk bajnokságot. A hatos döntőbe a Megyei Tanács és az AGROFIL csapatának a legyőzésével jutottunk.
- Hogyan értékeli az eddigi döntőbeli szereplésüket? - A torna kezdetén titkos esélyesként emlegettek bennünket. Nem vártuk a gyenge szereplést. Bebizonyosodott, hogy a teremben valahogy nem megy a csapatnak. Túl gyors nekünk itt a játék. Erre talán magyarázat a csapat magas átlagéletkora is, amely 36 év. Talán a felelősség is nagy volt a játékosok vállán, de mindez csak magyarázat, az eredményünk önmagáért beszél. - Mit vár az utolsó két fordulótól? - Mindenképpen jobb szereplést várok. Az első három hely sorsába már nincs beleszólásunk. A Szénbányák ellen az esélytelenek nyugalmával játszhatunk, s szeretnénk meglepetést okozni. A legjobb esetben negyedikek lehetünk, de nem adjuk fel a küzdelmet. - Kit tippel az első helyre? - A Szénbányákat. Ha a legjobb felállításban játszanak, ők nyerhetnek, technikailag és taktikailag érettebb játékuk alapján.