Pásztótól Constantáig.

Alig három évvel ezelőtt Pásztón ismerkedett meg az atlétikával. Ürmösi Béla edző indította el azon az úton, amely hármasugrásban a magyar bajnokság megnyeréséhez vezette. Tari László, aki jövőre tölti be a 18. életévét, már nem csupán Nógrád megyében ismert a sportrajongók körében, hanem az egész országban. A hírnévért, az eredményekért, az újabb csúcsokért azonban alaposan meg kellett dolgoznia, szenvednie a fiatalembernek. Bizony nagyon sok gyakorlás, edzés volt ahhoz szükséges, hogy Angyal János, a STC atlétáinak edzője, a mai szintre segítse ezt a 190 centiméter magas fiút. Kétségtelen, Tari László kiváló képessége is jó alkalmat nyújt eredményei növelésére, újabb csúcsok elérésére.
Az elmúlt évben nyolcpróbában nyert serdülő magyar bajnokságot. Külön szerepelt a 300 méteres gátfutásban is, mely számban ugyancsak kecsegtető időeredményt ért el. Számára azonban a távol-, valamint hármasugrás jelenti a legnagyobb élményt, ebben a két számban szeretne kimagasló eredményeket elérni. Az idén hármasugrásban a magyar ifjúsági válogatott tagjaként Halléban szerepelt. Az NDK-ban megrendezett atlétikai viadalon azonban nem ment úgy, ahogy szerette volna. Aztán az IBV-re sem utazhatott, mivel távolugrásban az előírt szinttől - 710 cm -, héttel lemaradt. Nem keseredett el. Még nagyobb becsvággyal folytatta edzéseit a salgótarjáni Madách Gimnázium negyedikes, jövőre érettségiző diákja. Tudta és érezte, a kitartó munkának beérik a gyümölcse. Példaképe és edzője, Angyal János biztatása, szakmai felkészítése döntő volt további eredményei alakulása szempontjából. Formába lendült. Aztán edzőtáborozott is a Mátrában.
Végre elkövetkezett a magyar bajnokság napja. A Népstadionban szorongva kezdett a távolugrásban. A vezető edző homlokán is sokszor gyöngyözött a verejték, ez alatt a nagyon hosszúnak tűnő ifjúsági verseny alatt. Több mint harmincan rajtoltak. Tari László, a tanítvány nagyszerű sorozatot ugrott. Először 720, aztán 718, majd 733 centimétert mértek a bírók az ugrógödörben. Új felnőtt és ifjúsági megyei csúcs! Az elkeserítő mégis az volt, hogy Tari László ezzel a teljesítménnyel „csak” a 2. helyezést mondhatta magáénak. A prágai IBV-n ugyancsak ezüstérmet szerezhetett volna, fenti teljesítményével. Ennek azonban már utána van. A nagy örömben egy percre sem feledkezett meg arról, hármasugrásban is bizonyítania kell. Bizonyított! Amikor az eredményt hirdették, Tari László, a STC atlétája 14,54 méteres teljesítményével a dobogó legmagasabb fokán fogadta a szakemberek gratulációját. Azóta nagyon sok ismerőse, haverja szorított kezet az újdonsült ifjúsági magyar bajnokkal. Azzal a magyar bajnokkal, aki szakosztálya eddigi legjobb teljesítményével dicsekedhet ebben a korosztályban.
- Érzem, hogy még több van bennem - mondja meggyőződéssel. - Amennyiben sérülés nem jön közbe, úgy jövőre szeretnék ott lenni a kubai IBV-n. Nehéz lesz ugyan a formát tartani, valamint teljesítményemet növelni, mert éppen érettségi után kerül sor erre a rangos nemzetközi versenyre. Bízom azonban magamban és a szakemberek segítségében, támogatásában.
A nagyszerű eredmények után Tari Lászlót, a Magyar Atlétikai Szövetség újabb nemzetközi versenyre hívta meg. Ott volt Constantában, ahol a lengyel, román, valamint magyar fiatalok hármas viadalát rendezték meg. A beszélgetés során megtudtuk, hogy Tari László középiskolai tanulmányai befejeztével egy évet dolgozni szeretne, majd jelentkezik a Testnevelési Főiskola szakedzői tagozatára. Célja, hogy távolugrásban túljusson a 8 méteren. Ez pedig már nemzetközi szinten is nagyszerű eredmény. Reméljük, hogy a fiatal, jó erényekkel rendelkező atléta a jövőben is nagyszerű sportsikerekkel örvendezteti meg a megye és hazánk sportrajongóit.