Jól termeltek az ifjúságiak.

A Népstadionban három nap alatt zajlott le az idei országos ifjúsági atlétikai bajnokság. A küzdelemsorozat alkalmával jól helytálltak a STC fiataljai. A legjobbak erőpróbáján ott volt az IBV-ről hazatért Czuder Tamás is, aki tízpróbában ismét új megyei csúccsal rukkolt ki. A sokoldalú atléta a dobogó harmadik fokára került 6460 összpontos teljesítménnyel. Nagy figyelem kísérte a férfi távol-, valamint hármasugrók összecsapását. Angyal János vezető edző homlokán gyöngyözött a veríték. Bizony, nagyon szorított, hiszen egyik tanítványa, Tari László is rajtolt ebben a mezőnyben. A pásztói fiatalember, a Madách Gimnázium tanulója, nem vallott szégyent. Távolugrásban 733 cm-es teljesítményével ezüstérmet szerzett és új felnőtt és ifjúsági megyei csúcsot állított fel. A régit is ő tartotta 703 cm-rel. Ebben a számban Andó Károly 673 cm-t ugrott, s a kilencedik lett.
Hármasugrásban STC siker született. Tari László, aki hetek óta jó formában van, ezúttal 14,54 métert ugrott. Ezzel az 1979. évi ifjúsági magyar bajnoki címet nyerte el. Klubtársa, Andó Károly 13,68 méterrel a 8. helyezést szerezte meg. Az 5000 méteres síkfutásban Bene István 15:11,2 perces idővel harmadikként érkezett célba. Balogh Gyula hatodik, Szabó Zoltán pedig hetedik helyezést harcolt ki. A 3000 méteres síkfutásban Bene István ismét a dobogóra került. Közel 8 mp-el javította meg egyéni csúcsát. A bronzérmes, ebben a futószámban 8:33,2-es idővel dicsekedhet.
A lányok közül Szabó Katalint érdemes kiemelni, aki magasugrásban 164 cm-el a pontot jelentő ötödik helyezést vívta ki. Dicséret illeti tehát a magyar bajnok Tari Lászlót, aki a hallei nemzetközi verseny után a hét végén Konstanzában szerepel majd. Ezúttal a román-lengyel-magyar atlétikai viadal részese lesz. Az újdonsült magyar bajnok hármasugrásban képviseli majd színeinket. Távolugrásban versenyen kívül indul.