Vastaps az öregfiúk mérkőzésén.

Az alkotmány napján Szécsényben a szemerkélő eső sem tudta otthon tartani a sportkedvelőket, labdarúgó rajongókat. Érthető ez, hiszen a nagyközségben ez alkalommal volt a felújított pálya átadása, melyet követően a STC öregfiúk csapata mérkőzött a helyi, megyei I. osztályban szereplő gárdával. A találkozóra még azok is kíváncsiak voltak, akik egyébként ritkán látogatják a labdarúgó mérkőzéseket. Szojka Ferenc és a többiek neve még mindig ismerősként cseng a szurkolók körében.
A két csapat a közönség vastapsa és buzdítása közepette lépett a pályára. Lantos László, a nagyközségi tanács vb-titkára köszöntötte a labdarúgókat. Ezt követően átadta a pályát Vilimi Ferenc egyesületi elnöknek. Az ÉPSZÖV, a termelőszövetkezet, a bútoripari vállalat és a többi gazdasági egység összefogásával felújított, megszépült pályán az alábbi összeállításban szerepeltek az együttesek. STC-öregfiúk: Szőke – Gecse, Kmetty, Oláh (Baranyi), Szalai, Kakuk (Mester), Kökény, Szojka, Veres, Taliga (Angyal), Szűcs (Varga). Szécsény: Tresó – Kalmár, Vágner, Antal (Kiss), Pénzes, Hurják, Vanya, Kárpáti, Kuris (Gál), Kalas (Sándor), Mester (Éliás).
A STC öregfiúk együttese negyedórás pompás adogatás után a 16. percben Veres révén megszerezte a vezetést, 1:0. Húsz perccel később Szojka talált a hálóba, 2:0. Szünet után jól játszott a hazai csapat, de helyzeteit nem tudta góllá változtatni. Ekkor a 70. percben Veres volt ismét eredményes, 3:0. Tíz perccel a mérkőzés befejezése előtt szépített a vendéglátó csapat. Korszerű támadás végén Sándor talált a hálóba, 3:1. A pályaavató labdarúgó mérkőzés krónikájához tartozik, hogy ezt az alkalmat használták fel Kuris, valamint Hurják búcsúztatására. A két labdarúgó harminc évet játszott. Azt sem érdemtelen megjegyezni, hogy egy héttel korábban a szécsényi csapat a megyeszékhelyen a STC tartalék együttesével mérkőzött, amikor is 5:5 arányú eldöntetlen eredmény született. Az öregfiúk tehát kitettek magukért.
Öregfiúk labdarúgó mérkőzésre került sor Salgótarjánban is. A Kohász stadionban a SKÜ öregfiúk, KISZ vegyes csapata látta vendégül a szomszédos Csehszlovákiából Ragyolc öregfiúk gárdáját. A helyenként ó játékot hozó mérkőzésen a hazaiak 4:0 arányú győzelmével végződött a találkozó. Góllövők: Smelkó, Antal, Lakatos, Szolnoki (11-esből).