SKÜ-tömegsport.

A kohászati üzemek dolgozói körében nagy népszerűségnek örvend a tömegsport. Ezen belül is a labdarúgás, valamint a lövészet iránt nagy az érdeklődés. Erről tanúskodik az a kispályás labdarúgó bajnokság, amely hétfőn délután vette kezdetét. A bajnokságot a szocialista brigádok körében hirdették meg. Az idén rekordnevezés érkezett ebben a sportágban. Ugyanis hétfőn délután 35 csapat kezdte meg a mérkőzéssorozatot.
Persze a lövészetben is nagy a mozgolódás. Az üzemek között hetek óta tart a vetélkedő. A kovácsoló és öntöde gyárrészleg, a huzalmű, a hideghengermű után legutóbb az üzemfenntartók léptek lőállásba. Itt légpuskában az alábbi eredmények születtek. Férfi: 1. Barna Sándor 69, 2. Rozgondi Pál 68, 3. Oláh Sándor 67 köregység. Nők: 1. Raab Jánosné 51, 2. Kirner Lászlóné 48, 3. Rigó Gyuláné 39 köregység. Kispuska férfi: 1. Kadlót Zoltán 68, 2. Hegedűs László 68, 3. Kocsis Ferenc 64 köregység. Nők: 1. Vilcsek Lászlóné 38, 2. Raab Jánosné 35, 3. Kirner Lászlóné 31 köregység. A lövészetben június végén lesz majd a vállalati döntő. Ezt követően pedig részt vesznek a vasasszakszervezet által kiírt tanácsköztársasági emlékversenyen. A versenyek megrendezésében a MHSZ lövészklub nyújt jelentős támogatást.
A SKÜ tömegsportbizottság által kiírt versenyek, mérkőzések mellett az üzemek is rendeznek önállóan sportnapokat, vetélkedőket. Ilyen volt legutóbb a szerszámkészítők Zója-ligeti randevúja, amikor is a részleg dolgozói és azok családtagjai több mint kétszázan töltöttek együtt vidám órákat. Közben a Tyitov, valamint a Kulich Gyula, továbbá a Béke és a Május 1. szocialista brigád labdarúgó mérkőzést játszott, melynek nagy közönségsikere volt. A találkozó 2:2-es félidő után 4:4-re végződött. A KISZ-esek nem feledkeztek meg a kisebbekről, a gyermekekről. Lövészetet, halászatot és egyéb játékokat rendeztek körükben, hogy ezzel is emlékezetessé tegyék a gyárrészlegi sportnapot.