Mennyiségi és minőségi változás.

A napokban véget ért az 1979. évi megyei teniszbajnokság küzdelemsorozata. A tapasztalatok arról tanúskodnak, - amint Hercsik István, a STC teniszedzője tájékoztatott -, hogy nem csupán mennyiségi, hanem minőségi változás is bekövetkezett a sportágban. Mind Balassagyarmaton, mind Salgótarjánban tovább terebélyesedett a teniszkedvelők száma. A felnőtt férfiak, valamint a serdülőfiúk korcsoportjában egyaránt nagy volt az érdeklődés, és ennek nyomán a korábbi évekhez viszonyítva emelkedett az indulók száma is. A lejátszott mérkőzések színvonala szintén arról tanúskodott, hogy a sportágban megindult a fejlődés. A felnőtt férfiak mérkőzésein a nagy küzdelmek után az alábbi sorrend alakult ki. 1. Sipka (STC), 2. Moharos (Bgy. SE), 3. Huszár (STC). A párosok küzdelmét az Angyal-Sipka (STC) kettős nyerte a Szecsei-dr. Halász (Bgy. SE) páros előtt.
A serdülők mezőnyében öröm volt látni azt a lelkesedést, amellyel a fiatalok, a jövő teniszezői a küzdelembe vetették magukat. Végeredmények. 1. Szőcs (STC), 2. Hajós (Mátramindszent), 3. Volzovár (STC). A férfi ifjúságiaknál hármas STC siker született. Így alakult a sorrend: 1. Balczó, 2. Pécskői, 3. Ajtai.
A napokban megkezdődik a STC teniszezőinek részvételével a NB III-as csapatbajnokság. Hercsik István edző elmondta, hogy szeretnének egyenletes teljesítményt nyújtani az osztályban. Legfőbb célkitűzésük, hogy megkapaszkodjanak a NB III-ban. A beszélgetés során kitűnt az is, hogy a nyáron kéthónapos tenisztanfolyamot szerveznek az érdeklődők számára. Ezzel az újabb lehetőség biztosításával szeretnének hozzájárulni a fiatalok rendszeres sportolásához, újabb teniszezők kiválasztásához, hogy a sportág mindannyiunk örömére tovább fejlődjön.