STC sikerek Komáromban.

Komárnó, Komárom. A két, Duna-menti város felszabadulásának tiszteletére idén már ötödik alkalommal rendezte meg a MTK-VM, a Komáromi városi Tanács és a Csehszlovák Testnevelési Szövetség Komárnói járási bizottsága a nemzetközi futóversenyt. Az atléták a komárnói sportcsarnok előtt rajtoltak és a komáromi stadionban értek célba. A felnőttek a két város utcáin kijelölt, közel 10 km-es távon egyéniben és 3 fős csapatban, az ifjúságiak 4 km hosszú útvonalon egyéni versenyben döntötték el a helyezéseket.
A verseny előtt rövid ünnepség keretében Garay Sándor MASZ elnök vezetésével megkoszorúzták a felszabadító tengerész szobrát, majd 14 óra 50 perckor útnak indították az ifjúságiak 120 főnyi mezőnyét. Közöttük indultak a STC kétszeres országos mezei futóbajnokcsapatának tagjai. Bene, Kadlót, Szabó, Balogh, a rajt után a z élbolyban foglalt helyet és kiváló versenyzéssel megerősítették helyezésüket. Bajnokcsapathoz méltóan szerepeltek! A mezei bajnokság sorrendje megismétlődött. A 115 befutó közül a győzelmet K. Szabó Gábor (Hajdú-Vasas) 12:42,5 mp-es idővel biztosan szerezte meg a PMSC versenyzője, Szabó Tamás (12:56,0) és a szekszárdi Balogh Gyula (13:02.0) előtt. Szorosan mögöttük ért a célba Bene István, a STC 17 éves versenyzője, aki az idén sorozatban bizonyítja helyét az ország legjobb ifjúsági futói között. Nagyszerűen futott Kadlót Zoltán, az ifjúsági válogatott tatai edzőtáborozásán résztvevő tehetséges versenyző is. Kéthetes betegsége után, fokozatosan javuló formában az értékes 8. helyet szerezte meg. Az élbolyban végzett kitűnő futásával a 16. helyezett Szabó Zoltán, és a 19. helyezett Balogh Gyula is. A bajnokcsapat ötödik tagja, Baár János, a 75. helyen végzett, míg a távfutóversenyek légkörével most ismerkedő Horváth a 66. helyen ért célba.
Tizenöt órakor indították a felnőttek mezőnyét. Ebben a futamban állt rajthoz Varga János, a STC futója is. Az újpesti Zemen az elején erősen kezdett, majd amikor a többiek felváltották, közepes iramban haladt az élboly. Varga János javuló formában a táv második felében jelentős szerepet játszott az élbolyban és a fiatalok nagy örömére a győztes komlói Kispál László (29:24,2), Golács (FTC), Szekeres (Bp. Építők), Bauer (Komló) és Fancsali (Ú. Dózsa) mögött 29:45,2 mp-es idővel a 6. helyen ért célba. A csapatversenyt a komlói csapat nyerte.