Három magyar bajnoki cím.

A STC újjászerveződött, sok tehetséges fiatalból álló szakosztályában az idén nem a legjobb előjelekkel indult a munka. A csehszlovákiai edzőtáborozást követően idehaza már nem tudták havas edzésekkel folytatni a felkészülést az 1979. évi országos sífutóbajnokság küzdelmeire. Emellett olyan hirtelen kapták az értesítést a versenyrendezésről, hogy alig érték el a rajtot. A STC fiatal sífutói a gondok ellenére is becsülettel helytálltak az országos bajnokság küzdelmeiben. A férfi ifjúságiak mezőnyében az I. korcsoportban 10 kilométeres távon Kadlót a másodikként ért célba. A II. korcsoportban Bolla 3., Horváth 5., míg Verebélyi a 8. helyezést harcolta ki a 8 kilométeres távon. Csapatban 3. lett a STC. A serdülő fiúk ezúttal mérsékeltebben szerepeltek, és a 3 kilométeres küzdelemben, csoportban 4. helyezéssel tértek haza.
A Mátrában a nők küzdelmével folytatódott a bajnokság. A női ifjúságiak egyéni sífutásában salgótarjáni siker született. Kékesi Erzsébet biztosan nyerte meg az országos bajnoki címet. A II. korcsoportban a STC együttese csapatban a dobogó 2. fokára került. Minden dicséretet megérdemelnek a serdülő lányok. A három kilométeres távon a győzni akarás jegyében indultak. Ebben a számban végül Bereczki Beáta a 3., Galbács 5., Bereczki Brigitta 6., Pálmai a 7., Vincze pedig a 9. lett. Csapatban országos bajnok a STC.
Váltófutásban a 4x5 kilométeren a férfi ifjúsági I-II. korcsoportban 3. helyezést mondhat magáénak a Kadlót, Bolla, Horvát, Gyetvai összetételű együttes. A serdülő fiúk 4x3 km-en csapatban a 4. helyezést érték el. A női ifjúsági I-II. korcsoportban a 4x5 km-en bronzérmet szerzett a Kékesi, Telek, Hronyecz, Vincze összetételű gárda. A serdülő lányok 4x3 km-en ugyancsak kivágták a rezet. A Galbács, Bereczki Bea, Bereczki Brigitta, Pálmai összeállítású csapat országos bajnoki címével a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A magyar bajnokság befejezése után a sí szövetség illetékesei kijelentették, ha Kékesi, valamint Kadlót tartja jó formáját, úgy még az IBV-re is kiutazhatnak.
A jó szereplés tudatában érkezett a STC fiatal gárdája Hárshegyre is, ahol a BKV Előre rendezett versenyt. A felnőtt női és ifjúsági leányszámban együttesen hirdettek eredményt. Itt Kékesi a 3. lett. A férfi ifjúsági I. korcsoportban 10 km-en, Kadlót 2. lett. Az ifjúsági II-.ban Bolla 2., Horváth 3. helyen végzett. A serdülő lányoknál Galbács 3. lett, csakúgy, mint a fiúknál Krajer Csaba.
Vincze István a csapat edzője röviden elmondotta, hogy amikor átvette a szakmai irányítást, gondolni sem mert arra, hogy ilyen rövid idő alatt sikerül úgy, ahogy talpra állni. A három magyar bajnoki cím önmagáért beszél. Ezeknek a fiataloknak sok versenyre van szükségük, és akkor nincs messze az idő, amikor Salgótarján ismét a síelés vidéki fellegvára lesz. Közben megtudtuk, hogy a hét végén a STC rendezésében sífutóverseny lesz majd. Amennyiben a hó minősége engedi, úgy Salgón, amennyiben nem, úgy a Mátrában bonyolítják le a sífutóküzdelmeket.