Somogyi bravúr a fővárosban.

A STC vívók több versenyen szerepeltek ezekben a napokban. Ilyen volt többek között az a II. osztályú férfi tőr minősítő, melyet az OSC bonyolított le. A tarjániak közül Nagy B. jutott a döntőbe. Ez azért is említésre méltó, mert Nagy B. az idén kevés versenyen szerepelt. A döntőben már nem kísérte szerencse a szereplését. Ugyanis a technikai eszközök meghibásodása kedvezőtlenül befolyásolta teljesítményét, így végül a 9. lett.
Ott voltak a STC lányai azon a junior tőrválogatón, amelyet szintén Budapesten rendeztek. Somogyi szerepelt a legjobban és a 19. helyezést harcolta ki. Szaniszló a 36. lett. A válogatót követően II. osztályú női tőrminősítő versenyen folytatták szereplésüket a tarjáni lányok. Ebben a mezőnyben hetvenen léptek pástra. A STC tőrözője, Somogyi remekelt az erőpróbán. Bejutott a döntőbe, ahol veretlenül került a dobogó legmagasabb fokára! Az aranyjelvényes ifjúsági tőröző ezúttal már az I. osztályú szint megszerzéséért küzdött. A 13 szükségesből 8 pontot már magáénak tudhat. Somogyi az utóbbi hetekben sokat fejlődött. Erre az adott jó alapot, hogy a munkaidő-kedvezménnyel jól sáfárkodnak edzőjével, Galba Árpáddal együtt. Naponta kétszer nyílik lehetőség a gyakorlásra, a fontos elemek sulykolására, az álló- és küzdőképesség javítására.
Az egyéni versenyeket követően csapatküzdelmek következtek. Az országos serdülő, valamint ifjúsági csapatversenyekben 6-6 vidéki és fővárosi együttes szerepelt. A rendezők 3 négyes csoportba osztották a mezőnyt. A STC serdülő fiú tőrözői a Kecskemét, a Bakony Vegyész, az MTK-VM társaságában küzdöttek a továbbjutásért. Mivel a tarjáni serdülők másodikként jutottak tovább a csapatban, így a 4-6. helyezésért küzdöttek. Az Ú. Dózsától vereséget szenvedtek, a KSI-t viszont legyőzték. Így a Pál, Mester, Nyírő, Cserényi összetételű tarjáni csapat a Csepel, MTK-VM, BVSC, Ú. Dózsa után az 5. helyezést szerzet meg, amely két olimpiai pontot jelent. Az ifjúsági férfi tőrcsapat – Kovács P., Müller T., Kurucz Gy. -, szintén második lett a csoportjában. Végeredményben pedig az egy olimpiai pontot érő hatodik helyezést harcolták ki.
A hét közepén Russeból érkezett haza Oláh Krisztina, a STC I. osztályú, válogatott, női tőrözője. Bulgáriában nemzetközi versenyt rendeztek, ahol a 44-es mezőnyben hatan képviselték a magyar színeket. A magyar sikert hozó versenyen Oláh a 13. lett.