Jobban szerepeltek a nők.

Budapesten bonyolították le az 1978. évi országos II. osztályú női és férfi tőrcsapatbajnokságot. Mindkét mezőnyben 8-8 csapat szerepelt. A rendezők kétszer négyes csoportba osztották a résztvevő együtteseket. A négyes csoportokból az első 2-2 helyezett csapat végül is az 1-4. helyért, a többiek pedig az 5-8. helyért mérkőztek.
A STC mind a nőknél, mind a férfiaknál érdekelt volt az erőpróbán. Közülük a nők szerepeltek jobban. Az első összecsapáson a STC 8-6 arányban diadalmaskodott a Szolnoki MÁV együttese felett. Ezt követően a Szombathelyi Haladás 9-6 arányban legyőzte a tarjáni gárdát. A harmadik mérkőzésen a STC újra magára talált és 9-3 arányban jobbnak bizonyult a DVTK-nál. Ezzel az eredménnyel a tarjáni női tőrözők az 1-4. helyezésért küzdhettek.
A négy között a régi riválissal, a Csepellel találkoztak elsőként a STC női tőrözői. Bár a tarjániak korábban már legyőzték a csepelieket, ezúttal nem sikerült megismételni a bravúrt. A fővárosi együttes tagjai kíméletlenül, durván vívtak. Ennek következtében a tarjáni lányok közül többen sérülést szenvedtek. Végül is a Csepel 9-2 arányú győzelmével ért véget a találkozó. Közben elfáradt a STC csapata, és az utolsó mérkőzésen az Eger SE-től ugyancsak 9-2 arányban szenvedtek vereséget. Így az Oláh, Somogyi, Szaniszló, Király, dr. Dikó összeállítású csapat a 4. helyezést szerezte meg. Érdemes megjegyezni, hogy Oláh és Somogyi volt a csapat legeredményesebb tagja. Rajtuk kívül dicséretet érdemel még a serdülőkorú Király is, akit már a jövő szempontjából nevelgetnek a STC női tőrvívó szakosztályában.
A férfiaknak már nem ment ilyen jól. Ugyanis mindjárt az első mérkőzésen 9-5 arányú vereséget szenvedtek a Szolnoki MÁV együttesétől. Aztán az OSC csapata győzte le a tarjániakat 9-2 arányban. Az utolsó csoportmérkőzésen végre megemberelték magukat a STC férfi tőrözői, s 9-0 arányban lelépték a diósgyőrieket. Ezzel a teljesítménnyel az 5-8. helyért küzdhetett a továbbiakban a piros-fekete gárda. Végül a dr. Erős, Vertich, Galba, Horváth, Pál, Gasparin összetételű csapat az 5. helyezést harcolta ki.