Szert Sándor emléktorna Salgótarjánban.

A tavaly elhunyt salgótarjáni kosárlabdázó, Szert Sándor emlékére immár másodízben rendezték meg az emléktornát. A városi sportcsarnokban 6 női és 4 férfi csapat részvételével zajlott le a kétnapos mérkőzéssorozat. A rendező bizottságnak az a célja, a Szert Sándor emléktornával, hogy ezzel is népszerűsítse a kosárlabdát, s elősegítse a sportbarátság erősítését a résztvevő csapatok között. Egyben azt is célul tűzték ki, hogy az elkövetkezendő években ezt a tornát rangos sportrendezvénnyé fejlesztik majd.
A kétnapos mérkőzéssorozaton a nők mezőnyében az Egri Tanárképző, a Szolnoki MÁV, a MEAFC, az Eger SE I., valamint az Eger SE II. együttese szerepelt a STC-n kívül. A férfiaknál az Egri Finommechanika, az Egri Tanárképző, a MEAFC és a STC küzdött a helyezésekért.
Eredmények: Nők: Egri TK - MEAFC 52-45, Eger SE I. - Eger SE II. 46-19, STC - Eger SE I. 59-25, Egri TK - Eger SE II. 51-27, STC - Szolnoki MÁV 44-46, Szolnoki MÁV - Egri TK 40-47, STC - MEAFC 48-60, Eger SE II. - MEAFC 20-102, Szolnoki MÁV - Eger SE I. 41-36. Végeredmény: 1. Egri TK, 2. Szolnoki MÁV, 3. MEAFC, 4. STC.
Férfimérkőzések: STC - Egri Finommechanika 65-43, Egri Finommechanika - Egri TK 56-55, MEAFC - Egri Finommechanika 59-68, MEAFC - STC 55-78, MEAFC - Egri TK 71-74, STC - Egri TK 77-53. Végeredmény: 1. STC, 2. Egri Finommechanika, 3. Egri TK, 4. MEAFC.
A kétnapos emléktorna befejeztével nem csupán az együtteseknek nyújtották át a díjat, hanem Szert Sándor özvegye az általa felajánlott tiszteletdíjat, valamint rajta kívül Szunyog Tibor, a MTSH elnöke is átadta a legtechnikásabb női és férfi játékosnak járó díjat. Így a legtechnikásabb női játékos címet G. Hideg Edit (Egri TK), a férfiaknál Lajgut Attila (STC) kapta meg. A legponterősebb kosaras címet a nőknél Miskolczi Katalin, a férfiaknál Juhász Béla (mindkettő STC) érdemelte ki. Az előző 47, az utóbbi 112 ponttal terhelte meg az ellenfelek kosarát.