Ötszáz vasipari dolgozó sportvetélkedője.

A legutóbbi szabad szombaton ismét színvonalas tömegsportverseny színhelye volt Salgótarján. Ezúttal rendezték meg a vasipari dolgozók megyei sportnapját. A vasas megyei szervező iroda tömegsportbizottsága jóvoltából immár hetedik alkalommal volt vasipari sportnap. A Kohász stadionban felsorakozott üzemek - ZIM, Berceli Műszeripar, Balassagyarmati Kábelgyár, Szécsényi ELZETT, Pásztói MEZŐGÉP, Mátranováki Ganz-MÁVAG, az Erőmű, Ötvözetgyár, ÉMÁSZ, BRG, SKÜ -, dolgozóit Bíró János, a vasas területi szervező köszöntötte. Megnyitó szavaiban többek között kiemelte, hogy a testnevelés és a sport sajátos lehetőségeivel nagyban hozzájárul a közösségi szellem alakításához, az egészség védelméhez, a fizikai képességek fejlesztéséhez és megóvásához, a szabad idő kulturált, felüdülést, szórakozást jelentő eltöltéséhez. Aki ezt felismeri, és tudatában van annak, hogy szervezetének szükséges a rendszeres testedzés, sportolás, az keresi is a sportolási lehetőségeket, alkalmakat.
Bíró János megnyitó szavaiban kérte a jelenlévőket, hogy ügyeljenek egymás testi épségére. Ugyanis nem az egészség van a sportért, hanem fordítva, a sport van az egészségért, az egészséges életmód kialakításáért. Ezt követően ismertették a versenyek színhelyét, lebonyolításának módját, majd kezdetét vette hat sportágban mintegy 500 vasipari dolgozó egész napos vetélkedője. A versenyt megtekintette Szlankó János, a Vas-, Fém- és Villamos-energiaipari Dolgozók Szakszervezete szociálpolitikai osztályvezetője is. Elismeréssel szólt a látottakról.
A női- és férfiatlétikában 60 m, 100 m, 400 m síkfutás, súlylökés, távol- és magasugrás, gránátdobás, 4x100 m váltó szerepelt a programban. Ennek összesített eredménye került egy-egy üzem csapatának pontjaihoz. A nőknél SKÜ, Szécsényi ELZETT, a férfiaknál SKÜ, ÉMÁSZ, Szécsényi ELZETT volt a sorrend. Az asztalitenisz-mérkőzéseket a volt Mü.M-intézet tornatermében (munkásőrszékház mellett) rendezték meg. Ebben a számban öt férficsapat mérkőzött. Nagy küzdelmek után: 1. SKÜ, 2. ZIM, 3. Mátranováki Ganz-MÁVAG. Férfi kézilabdában négy együttes összecsapását láthattuk. A csapatok körmérkőzéssel döntötték el a végső sorrendet. 1. Pásztói MEZŐGÉP, 2. SKÜ, 3. BRG.
S mint ahogyan lenni szokott, ezen a sportnapon is a kispályás labdarúgásban volt a legnagyobb a küzdelem. A szurkolók is főleg idesereglettek. Több órás nagy csaták után férfi kispályásban így alakult a sorrend: 1. SKÜ, 2. ZIM, 3. ÉMÁSZ. A nőknél 1. BRG, 2. Szécsényi ELZETT. A lövészek a MHSZ zagyvarakodói lőterén vívták meg a küzdelmet. A férfiaknál 9 ötfős csapat lépett lőállásba kispuskalövészetben. Végeredmény: 1. SKÜ 403, 2. ÉMÁSZ 338, 3. Mátranováki Ganz-MÁVAG 331 köregység. A nőknél szintén ötfős csapatok szerepeltek, azonban itt már csupán két csapat versenyzett. 1. SKÜ 221, 2. Szécsényi ELZETT 191 köregység. A Kohász Művelődési Központban hat sakkcsapat, négy-négyfős ült asztalhoz. A szellemi sport szerelmesei az idén is heves küzdelmet vívtak. Végeredmény: 1. Balassagyarmati Kábelgyár, 2. SKÜ, 3. Berceli Műszer.
A versenyek befejeztével az eredményhirdetéskor a kis üzemek mezőnyében a Szécsényi ELZETT-nek nyújtották át a díszes serleget. További sorrend ÉMÁSZ, Mátranováki Ganz-MÁVAG. A nagyüzemek között a SKÜ nyerte el a vándorserleget. A több sportágban mintegy 500 főt megmozgató rendezvényt a szervezők zökkenők nélkül, dicséretesen bonyolították le.