Jó az öreg a háznál.

Hosszú ideje hódol a sportlövészetnek. Nevét már számos országban, köztük a Szovjetunióban, Kubában, NDK-ban, Csehszlovákiában megismerték a sportlövő berkekben. A MHSZ salgótarjáni lövészklubjában puskásként kezdte, majd áttért pisztolynak, ahol főleg sportpisztolyban tűnt ki. Sportpisztolyos eredményeit rendkívül nagy akarat erejének köszönheti. Katkó Pál, a Salgótarjáni Kohászati Üzemekben nehéz fizikai munkát végez. Három műszakban dolgozik, s mégis tud időt szentelni a lövészetre, hogy huzamosabb ideje ott van a helyezettek között a MHSZ, az országos, valamint a vidékbajnokságon. Az elmúlt időkben többször nyert bajnokságot és a XX. nyári olimpián is magára öltötte a címeres mezt Münchenben.
Voltak, akik időközben „eltemették”, Katkó Pál azonban mindig rácáfolt a vele szemben bizalmatlan emberekre. Az igaz, hogy nem tartozik a legfiatalabbak közé, de jó szeme, biztos keze, rutinja még mindig a sportpisztolyosok legjobbjai közé emeli eredményei alapján. Katkó Pált, a sportberkekben úgy ismerik, mindig éppen annyit lő, amennyi szükséges a győzelemhez. Így volt ez legutóbb a légfegyveres országos vidékbajnokságon is, amit éppen hazai „pályán”, Salgótarjánban rendeztek meg, Néhány nappal a verseny előtt hallottuk, hogy nem vesz részt a küzdelmekben. Ő azonban mégsem tudta megállni. Lőállásba lépett, és ha nem is kiemelkedő teljesítménnyel, de azzal a bizonyos „egy” köregységgel győzött légpisztolyban, a felnőtt férfiak mezőnyében. Ezen a versenyen háromszázhetvenöt köregységgel került a dobogó legmagasabb fokára. Páter József (Pécs) csupán egy köregységgel került a tarjáni légpisztolyos mögé.
Katkó Pál ezzel a teljesítményével, nemcsak hogy megnyerte a versenyt, hanem megmentette a hazaiak becsületét is. Ez az eset arról tanúskodik, hogy igaz a régi mondás, jó az öreg a háznál! Persze, örülünk, hogy pisztolyosunk jó formában van és reméljük a további versenyeken is a tőle megszokott higgadtsággal, lelki nyugalommal versenyzik és még sok jó eredményt ér el. Szeretnénk, ha még hosszú ideig az aktív sportlövők között találkoznánk a nagyon lelkes, szorgalmas pisztolyossal.