Előbbre rukkoltak a kohászok.

Az Országos Testnevelési Sporthivatal legutóbbi közlönyében napvilágot látott a szakosztályok osztályba sorolása. Ebből kitűnik, hogy Nógrád megyéből mindössze 3 szakosztály kapta meg a „B” kategóriás minősítést. Ezek egyike a SKSE atlétikai szakosztálya. Nyilván a szakosztály eddigi munkája és eredményei alapján került feljebb a „C” kategóriából. Teljesítményük értékét növeli, hogy közel 220 működő szakosztály között érdemelték ki a magasabb besorolást. Tóth Károlyt, a szakosztály elnökét kértük meg, hogy foglalja össze idei teljesítményüket.
- Atlétáink az idén 97 hazai és nemzetközi versenyen szerepeltek. Szilágyi Tibor eredményét emelném ki elsősorban, aki gyaloglásban sokat fejlődött. A magyar válogatottal képviselte hazánk színeit Svédországban, majd az Angliában megrendezett világbajnokságon, közismert nevén a Lugano Kupán. Szilágyi becsülettel helytállt ezeken a rangos versenyeken. További két atlétánk, Varga János (futó) és Gibicsár István (magasugró) utánpótlás válogatott volt. A Magyar Atlétikai Szövetség az új olimpiai ciklusra igen szigorú minősítési szinteket állapított meg. Ennek ellenére a szakosztályunkban 82 fő ért el valamilyen szintet. Köztük ketten - Balogh Tamás és Czuder Tamás -, aranyjelvényes, további 21 ezüstöt, míg 51 atlétánk bronzjel-vényes szintet. Rajtuk kívül 4-en II., s ugyancsak 4-en III. osztályú minősítést kaptak.
- Az országos bajnokságokon Szilágyi Tibor, Czuder Tamás és Telek Gyula dicséretes teljesítménnyel szerzett bajnoki címet. Többen, Balogh Tamás, Kadlót Zoltán, Szabó Bernadett, a fiú ötpróbacsapat (Czuder Tamás, Gaál Zoltán, Tari László), továbbá az 1962-es születésű mezei futócsapat (Kadlót Zoltán, Balogh Gyula, Szabó Zoltán, Baár János) ezüst illetve bronzérmet szereztek. Az idei eredmények közül feltétlen ki kell emelnünk a serdülő fiú korosztály teljesítményét. A több éves, tervszerű munkának kezd beérni a gyümölcse. Amíg két évvel ezelőtt a 29., tavaly a 15. helyen voltunk, az idén 66 egyesület közül a 4. helyre küzdötték fel magukat fiataljaink. Közben olyan neves egyesületeket előztek meg, mint az Ú. Dózsa, Bp. Honvéd, Vasas, Csepel, Rába ETO és még más szakosztályok. Dicséret illeti az elért eredményekért az edzőket is, akik kemény munkával kovácsolták a sikereket. Angyal János, Hertelendy Béla, Szlivka Gyula, Lukács Imre fáradhatatlanul dolgoztak a jobb teljesítményekért.
- A lányok elmaradtak ugyan a fiúk teljesítményétől, ennek ellenére reméljük, hogy Kőszegi Erzsébet edző lelkes, tervszerű munkája felzárkózást eredményez a lányoknál is. A szakosztályban nem feledkezhetünk meg a fiatalabbak képzéséről sem. A gyermek korcsoportban Rákóczi István, Máté Csaba és Szummer Károly vezetésével sokoldalú képzés folyik. Kellemes meglepetést okoztak Rákóczi István lányai, akik a nyári úttörő olimpián a dobogó legmagasabb fokára kerültek. Sportiskolánknak Karancslapujtőn kihelyezett tagozata működik. Bambuk László eredményesen foglalkozik a fiatalok nevelésével.
- Idei sikereinkben nagy szerepe volt annak, hogy a nyáron kéthetes közös külföldi edzőtáborozáson vettünk részt, sportiskolásainkkal Besztercebányán. A vendéglátók korszerű körülmények között biztosították számunkra az országos bajnokságra való felkészülést. Szakosztályunk baráti kapcsolatot épített ki az Ú. Dózsa, valamint a Balassagyarmati SE sportiskolásaival. A tanítványok páros mérkőzés formájában mérték össze tudásukat, miközben az edzők kicserélték a tapasztalataikat. A felsorolt eredmények mellett azonban azt is tudjuk, hogy miben nem sikerült, illetve kellene előbbre lépnünk. Szakosztályunk kollektívájával éppen ezért azon fáradozunk, hogy a jövőben még jobban, még eredményesebben működjünk, s újabb csúcseredmények elérésével örvendeztessük meg a sportrajongókat - mondotta végezetül Tóth Károly, a SKSE atlétikai szakosztályának elnöke.