Jubileumi kispályás labdarúgó bajnokság Salgótarjánban.

Tíz évvel ezelőtt Salgótarjánban számos alkalmilag összeállt csapat rúgta a labdát. Lelkes sportemberek kis csoportja ekkor elhatározta, hogy szervezetté teszik az addig alkalmilag rendezett kispályás labdarúgó-mérkőzéseket. Megalakították a városi labdarúgó-szövetséget és 1968-ban 8 csapat részvételével, kiírták az első kispályás bajnokságot. Célja az volt, hogy rendszeres sportolási lehetőséget biztosítson a városban élő és dolgozó, a versenysportot aktívan már nem művelő fizikai és szellemi dolgozók számára. A bajnokságot először a Nógrádi Szénbányák csapata nyerte. Ezt követte további három győzelmük. Utána a Salgótarjáni Tervező- és Építőipari Szövetkezet csapata háromszor, a ZIM együttese kétszer állt a dobogó legmagasabb fokán.
Az idei jubileumi (10.) bajnokságig lényeges változások történtek a város kispályás labdarúgásában. A csapatok száma ötszörösére, a játékosoké tízszeresére emelkedett az indulás óta. Az idei bajnokságban új csapat iratkozott fel a bajnokok listájára, a Salgótarjáni Kohászati Üzemek együttese, amely a SKSE öregfiúkra épült. E csapat váratlan bravúrt hajtott végre, mert mióta beneveztek a kispályás bajnokságba, sorozatban minden osztályban bajnokságot nyertek. Három év alatt 58 bajnoki mérkőzést játszottak, csak kettőt veszítettek el, és közben 300 gólt rúgtak. A siker kovácsai: Berta Tibor, Csala János, Földi Jenő, Gáspár Sándor, Krajcsi József, Pálmai József, Putnok László, Sebők János, Smelkó Sándor, Szeberényi Tibor, Tajti János, Vári István és a csapatvezető Kaposvári Márton.
Az I. osztályban a SKÜ biztosan nyerte a bajnokságot. A korábbi bajnok STÉSZ későn hajrázott, így csak 2. lett. Egyenletesen, jól szerepelt a St. Síküveggyár és bronzérmet szerzett. A tavaszi első helyezett St. Petőfi csak árnyéka volt önmagának. A négyszeres bajnok Nógrádi Szénbányák csapata sem talált magára. Kiesett a BRG és az Építők együttese.
A II. osztályban biztosan győzött a ZIM-KISZ csapata a Vegyépszer előtt. Jövőre a két csapat az I. osztályban folytatja a küzdelmet. Elbúcsúzott a II. osztálytól a szebb napokat látott ITSK és az AFIT gárdája.
A III/A. osztályban heves küzdelemben egy pont különbséggel a Honvéd csapata szerezte meg az első helyet. Ez jövőre a II. osztályban való szereplésre jogosít. A tavasszal sereghajtó ÁFÉSZ ősszel 52 gólt rúgott, egyszer sem veszített, és 2. lett. A III/B. osztályban az IKV és az ÉMÁSZ külön harcot vívott az első helyért. Tavasszal az ÉMÁSZ vezetett, ősszel az IKV és megnyerte a bajnokságot. A Karancshús csapata háromszor nem állt ki ellenfelével szemben. Az Irodagép csapata évek óta azzal tűnik ki, hogy a bajnokságra benevez, de a mérkőzésekre rendszeresen nem áll ki.
A góllövő lista végeredménye: I. osztály: 1. Tóth Pál (KGYV) 35, 2. Pálmai József (SKÜ) 31, 3. Smelkó Sándor (SKÜ) 24.
A városi kispályás labdarúgó bajnokság végeredménye: I. osztály. 1. SKÜ 22 mérkőzés, 17 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 109:38 gólarány, 56 pont, 2. STÉSZ 52 pont, 3. Síküveggyár 43 pont.