Készül a SKSE labdarúgó csapata.

Megyénk egyik legrégebbi egyesülete a Salgótarjáni Kohász SE. A 76 éves patinás múltra visszatekintő egyesület labdarúgócsapata eddig soha nem játszott a megyei első osztályban. Mivel az 1976-77-es bajnoki évadban gyengébb teljesítményt nyújtott a SKSE labdarúgócsapata, mint elvárták tőle, kiesett a NB III-ból. A csapat kiesése alaposan felkavarta a kedélyeket. Az átigazolási időszakban Szőke István az Ózdi Kohászhoz, Szekula József a DVSC-hez, Kiss István a Recsk csapatához, míg Rádi János a Karancskeszi együtteséhez kérte átigazolását. Az első csapat tagjai közül ezt a négy játékost adták ki, ezzel szemben újat nem igazoltak.
Az új labdarúgó idényben Balga Károly edző irányítja a csapat szakmai munkáját. Mint az előkészületi mérkőzéseken már eddig is láthattuk, az edző keresi az augusztus 7-én pályára lépő csapatot. A labdarúgó szakosztály elnöke továbbra is Maiczen József, intézője Berta Tibor, technikai vezetője Pünkösdi József. Mind az egyesület, mind a szakosztály vezetősége célul tűzte ki a feljebbjutást. Tisztában vannak azzal, hogy a megyei első osztályban nem lesz könnyű, hiszen több rivális együttes szerepel a mezőnyben. Ennek ellenére bizakodó a hangulat, és remélik, hogy egy év elteltével ismét magasabb osztályban szerepelhet a kék-fehér gárda.
Mint arról már korábban hírt adtunk, megkezdődött a SKSE stadion felújítása. A munkálatokhoz a Népstadion igazgatósága nyújt segítséget. A napokban már a helyszínre szállították a szükséges pétisót, valamint a tőzeget, amelyek alkalmazásával felújítják a labdarúgó pálya gyepszőnyegét. Közben az ülőhelyi lelátón elvégzik a szükséges javításokat, és az öltözőben is kicserélik a régi, elavult kazánokat. A megyei labdarúgó bajnokság indulásáig bekerítik a Zója-ligeti salakos pályát, amely az 1977-78-as bajnoki évadban a SKSE hazai mérkőzéseinek színhelye lesz.