Nagyon kellett a két pont.

Salgótarjáni KSE - Gyöngyösi Spartacus 2:1 (1:0). Gyöngyös, 1800 néző, v: Bodnár. SKSE: Szikora - Verbói, Kasza, Kiss - Szőke, Gulyka, Romhányi - Bencsok (Bábel), Tóth, Lisztóczki, Zsidai (Oláh). Edző: Tóth István. Gyöngyös: Kovács - Nagy, Adonyi, Mikitovics - Huszár (Borics), Horváth - Galgóczi dr., Ferencz (Benei), Gábor, Molnár, Szabó. Edző: Nagy János.
Egy héttel korábban a SKSE nagyon gyenge játékot nyújtott hazai pályán, így a gyöngyösi győzelemben aligha reménykedett valaki. A találkozón a vendégcsapat lendült támadásba. Több alkalommal bravúrosan hárított a hazai kapus. A 10. percben Lisztóczki átadásával Tóth ugrott ki a védők közül és a 16-osról óriási lövést küldött kapura. A labda a baloldali lécen csattant. Továbbra is a SKSE irányította a játékot. A 30. percben Bencsokot felvágták a 16-os vonalánál. A megítélt szabadrúgást Szőke a sorfal mellett úgy lőtte kapura, hogy a labda a kapu bal oldalában kötött ki, 1:0. Ezután rákapcsolt a gyöngyösi csapat. Két nagy helyzet adódott a SKSE kapujánál, de az eredmény nem változott.
A második félidő ismét Kohász-támadásokkal kezdődött. A 49. percben korszerű SKSE támadás gördült a pályán, melynek végén Verbói a jobb oldalon futott fel, és laposan nagy lövést küldött a kapura. A labda Kovács kapus kezét érintve jutott a hálóba, 2:0. A hazaiak nem adták fel a küzdelmet. A 69. percben egy hosszú előreadott labdára Szikora kivetődött, a labda kiperdült a kezéből és Szabó elé került, aki az üresen hagyott kapuba továbbított, 2:1. A SKSE ezután is jó játékot mutatott. Így a 74. percben Tóth négy védőt is kicselezett, Gábor mellett Lisztóczki elé továbbított, aki sakk-matt helyzetben kapu mellé lőtt. Ezután Bencsok beadását Zsidai a felső lécre fejelte. A mérkőzés hajrájában mindkét együttes vezetett támadásokat, de az eredmény már nem változott.
A SKSE ezúttal ismét idegenben játszott jól és szerzett nem várt két bajnoki pontot. A hazaiak talán kissé félvállról vették a mérkőzést és ez megbosszulta magát. A vendégcsapat lelkes játékkal rászolgált a győzelemre. Jó: Szőke, Verbói, Tóth illetve Mikitovics.