Győzelem a hajrában.

Salgótarjáni KSE - Hatvani Kinizsi 2:1 (0:1). Hatvan, 1500 néző. v: Botka dr. SKSE: Hulitka - Romhányi, Kasza, Nagy - Szőke, Gulyka, Kiss - Oláh (Tóth), Szekula, Lisztóczki, Bencsok. Edző: Tóth István. Hatvan: Takács - Nyéki (Mészáros), Dombi, Ludwig - Bóna, Tóth - Nyizsni, Baranyi, Horváth, Varga, Kerek. Edző: Szimcsák István.
A SKSE kezdett jobban, de néhány perc elteltével a hazaiak vezettek veszélyes támadást. A 10. percben Kasza elvétette a labdát a 16-os előterében, Horváth Nyizsnihez továbbított, aki a jobb oldalon néhány lépést tett a labdával, és nagy erővel kapura lőtt. A labda a felső léc éléről vágódott a gólvonalon túlra, 0:1. Ezután a SKSE a mezőnyben jobban játszott, de a kapu előtt nem volt átütőerő a Kohászok rohamaiban. A 25. percben Tóth nagy erejű szabadrúgása a sorfalról vágódott a bal kapufa mellett szögletre. A 27. percben újra veszélybe került a Kohász kapuja, de a bal kapufa mellé lőttek a hazaiak. Hét perccel később Szőke emelt be veszélyesen a kapu elé, Bencsok azonban egy hajszállal lemaradt a labdáról és fejjel a jobb kapufa mellé küldte azt.
Szünet után néhány percig kiegyenlített volt a játék, aztán a SKSE szinte kapujához szegezte a Hatvani Kinizsit. A 66. percben sakk-matt volt a hazaiak védelme, de Bencsok nagy helyzetben kapu mellé lőtt. Mind elkeseredettebbé vált a küzdelem. Nyéki megsérült, s ezzel gyengébbé vált a Kinizsi védelme. A SKSE jól bírta erővel és vesztett állásból fordította maga javára a mérkőzés állását. A 85. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, mintegy 18 méterre a kaputól. Szőke állította le a labdát, de ott bábáskodott a csapatkapitány Lisztóczki is. Utóbbi habozás nélkül küldte a labdát a kapu jobb oldalába, 1:1. (Kővé meredt az egész hazai védelem és Takács kapus is.) Még ugyanebben a percben a játékvezető Nyizsniket reklamálásért kiállította. Parázs lett a hangulat. A 87. percben mintaszerű SKSE támadás végén Tóth Z. az alapvonal közeléből mesterien továbbított Szekulához, aki kapásból, nehéz szögből a hosszú sarokba bombázott, 2:1. A mérkőzés végén elszabadult a pokol, a magukról megfeledkezett hatvani nézők berohantak a pályára. Nagy csetepaté támadt a játékvezető körül, akit végül a rendőrség URH-s kocsija vitt el a helyszínről.
A mérkőzés nagy részében a SKSE a vártnál gyengébb játékot nyújtott. Úgy nézett ki, hogy a lelkes hazaiak otthon tartják mindkét pontot. A Kinizsi azonban nagyon korán elfáradt, a játékosok idegesek voltak. Aztán végül a SKSE erőteljesebbnek mutatkozott és végül megszerezte a győzelmet. Jó: Romhányi, Szőke, Bencsok illetve Dombi, Horváth.