Szakosztály-értekezlet a SKSE labdarúgóinál.

Számvetés volt a napokban a SKSE labdarúgó-szakosztályánál. Maiczen József, a szakosztály elnöke bevezetőjében általános kérdésekkel foglalkozott, majd a szakosztály három edzője elemezte a NB III-ban, a tartalékbajnokságban és az ifjúsági bajnokságban szereplő csapatok eredményeit.
Tóth István, a NB III-asok edzője kritikusan foglalkozott az együttes őszi teljesítményével. Elmondta, hogy meglehetősen idegesen kezdett a csapat. Rapszodikusan szerepelt a Kohász az őszi idény első felében. Tíz mérkőzésből csupán három győzelmet sikerült szerezni a SKSE-nek, ötször döntetlenül mérkőztek. Kedvezően alakult, a korábbi évekhez viszonyítva, az együttes idegenbeli mérlege. Nagyon jól jött, mert így foglalhatja el a SKSE félidőben a 10. helyet. A csapatrészek munkáját is részletesen elemezte Tóth István. Elmondta, hogy a támadósor meglehetősen mérsékelt teljesítményt nyújtott az ősszel. A 26 lőtt gól egyharmadát védők és középpályások szerezték, ami bizonyítja, hogy erőtlenül játszottak a csatárok. Nagyon sok gólhelyzet kimaradt a hazai mérkőzéseken. Volt olyan találkozó, nem is egy, - Nyíregyháza, Borsodi Bányász, Hajdúszoboszló -, ahol sorozatosan két-három lépésről sem tudták berúgni a labdát az ellenfél hálójába a tarjáni fiúk. Így aztán többször vereséggel ballagtak le a pályáról, vagy meg kellett elégedni a döntetlennel. Bizonyos öncélúskodás is megfigyelhető volt, s ez a csapatmunka, az eredményesség rovására ment.
A szakosztály vezetősége igyekezett felszámolni a menet közben jelentkező hibákat, de a kérdéses ügyekben csak részmegáldások születtek. Ez is hozzájárult, hogy végeredményben a SKSE éppen hogy benn van az első tíz között, s a pillanatnyi helyzetet figyelembe véve nem kell osztályozót játszania. Az őszi szezonban egyébként 19 játékos jutott szóhoz. A keretet a jövőben szeretnék szűkíteni, hogy minél ütőképesebb együttes legyen a pályán a tavaszi nehéz küzdelemsorozaton. A SKSE mindenképpen el akarja kerülni az osztályozót és a szakosztály célkitűzése a 6-8. hely valamelyikének megszerzése.
Tóth István elmondta, hogy egyáltalán nincs megelégedve az őszi teljesítménnyel, mert véleménye szerint lényegesen több van a játékosokban, mint amit eddig nyújtottak. A terv tehát a helyezés mellett, hogy tavasszal 23-24 pontot szerez a SKSE. Az alapozás január 10-én kezdődött, és január 17.-től a napi kétórás edzésadagot négyre növelik. Az eddiginél lényegesen nagyobb gondot fordítanak az erő- és állóképesség fokozására, a technikai és taktikai elemek gyakorlására. Arról is szó esett, sokkal nagyobb lelkesedéssel, harcossággal kell küzdeni tavasszal! Nyilván azért, mert az ellenfelek is készülnek. Mert nagy a tét, csökken a csoportok létszáma.
A SKSE alapozást kezdő kerete a következő játékosokból áll: Rádi, Hulitka, Szikora (kapusok), Verbói, Kasza, Nagy, Romhányi, Szakál, Szőke, Gulyka, Kiss, Bábel, Bencsok, Lisztóczki, Szolnoki, Szekula, Oláh, Tóth, Angyal és Zsidai. Szakosztályi terv, hogy a rajt előtt egy-két új játékossal is szeretnék felfrissíteni az első csapat keretét. Ami azért is indokolt, mert a jövőben hárman-négyen katonai szolgálatra vonulnak be a SKSE-ből.