Nyomasztó fölény, pontatlan lövésekkel.

Salgótarjáni Kohász - Egri Vasas 1-0 (1-0). Salgótarján, 500 néző, v: Bottka dr. St. Kohász: Rádi - Verbói, Kasza, Nagy - Szőke, Gulyka, Kiss - Bábel, Lisztóczki (Tóth Z.), Bencsok (Angyal), Oláh. Edző: Tóth István. Eger: Bende - Zay, Balogh, Mezei (Várkonyi) - Mundruczó, Kovács - Cseh, Bóta, Sulyok, Csapó, Nagy. Edző: Várallyai Miklós.
A mérkőzés mindjárt a második perc elején kihagyott gólhelyzettel kezdődött. Szőke futott fel a jobb oldalon, balra ívelt átadására Oláh futott ár, két lépés után az 5-ösre eléje futó és elvetődő kapusba lőtt. Továbbra is Szőke indításai jelentettek eseményt az ellenfél térfelén. Mintegy negyedóráig a Kohászok birtokolták a labdát, fölényük csak az ellenfél 16-osáig tartott. Onnan pontatlan lövésekkel, vagy átadásokkal fejezték be a támadásaikat. A 28. percben újabb kecsegtető helyzet adódott az egriek kapuja előtt. Szőke szöglete a kapu előterébe pattant, majd a tovább pattogó labdát a Kohász-csatárok elhibázták. Szögletek, célt tévesztett lövések jelentették a Kohászok fölényét. A 35. percben a 16-os vonal közelében Gulykát fellökték. A szabadrúgást Szőke laposan, élesen a sorfal mellett a jobb sarokba vágta, 1-0: A 43. percben egy jobb oldalon indult támadás végén a felfutó Gulyka, a kapu torkából fejjel a hosszú sarkot célozta meg, labdája a kapufa tövénél hagyta el a játékteret. A 45. percben Lisztóczki hibázott biztató helyzetben.
Szünet után a 49. percben Bencsok Bábel fejére tette a labdát, Bábel előrevetődve a 11-es pontról a kapu fölé fejelt. Az 52. percben Oláh az alapvonal közelében nehéz szögből lőtt kapura, Bende szögletre mentett. A 62. percben az egriek baloldalon futtatták a labdát, majd Sulyok ugyancsak nehéz szögből kapura lőtt. Gólba tartó lövését Nagy bevetődve mentette. A 65. percben Bencsokot az egri védők jóval a 16-oson belül kétszer is szabálytalanul szerelték. A játékvezető sípja néma maradt. A 67. percben Verbói ügyes cselek után az 5-ös sarkáról visszagurított. A csatárok lekéstek. Az utolsó percekben az egriek kihasználva a Kohász-védők kapkodását, rajtaütésszerű támadásokkal kísérleteztek. A 80. percben Bóta 25 méteres szabadrúgása a kapufa alsó lécéről pattant a gólvonalra, majd onnan a mezőnybe. Az utolsó percek eseménye Angyal és Bábel kísérletezései voltak.
A Kohász stadion mély talaján nagyobbrészt közepes színvonalon folyt a küzdelem. A Kohászok mezőnyfölénye az első félidő végére nyomasztóvá vált. A könnyűsúlyú hazai csatárok legtöbbször a védőkkel és a sárral küzdve, győztesként kerültek ki az összecsapásokból, de a 16-os vonalánál elakadtak, s ritkán vállalkoztak lövésekre.