Tóth István: Elégedett vagyok a csapat szereplésével.

Az elmúlt évben a NB III-as labdarúgó bajnokság indulásakor a SKSE elnöksége azt a feladatot állította a csapat elé, hogy az első tíz között végezzen a megfiatalított együttes. Az 1975-76-os bajnoki idény néhány héttel ezelőtt befejeződött. Tóth István, a csapat edzője, elégedett-e az elért helyezéssel, a labdarúgók teljesítményével?
- Elöljáróban hangsúlyoznom kell, hogy a csapat szereplésével általában elégedett vagyok - vette át a szót Tóth István. - Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy egy új együttes alakult ki az elmúlt idényben. Emellett hozzátehetjük, hogy sérülések tizedelték a csapatot! Zsidai, Oláh, Szolnoki, Nagy és mások is hosszabb ideig pihenőre kényszerültek. Az elfogadható szereplés annak tudható be, hogy a korábbi évekhez viszonyítva javult a csapat erőnléte, s a játékosok taktikailag is érettebbé váltak. A javulást különösen az idegenbeli szereplésen lehet lemérni. Ebben az évadban 80 százalékkal javult idegenbeli szereplésünk. Az a tény, hogy ebben a nehéz, kiegyensúlyozott csoportban 8. helyezést szereztünk, az is önmaga helyett beszél. Egy kis szerencsével akár az élmezőnyben is végezhettünk volna. Ugyanis idehaza 15 pont körül vesztettünk. Ez megbosszulta magát.
- A már említett sérülések mellett a csapat sikeresebb szereplését gátolta, hogy több labdarúgó nősülés miatt kiesett a csapatból. Heteken át gyenge teljesítményt nyújtott Kiss, majd ezt követően Kasza sem állt a csapat rendelkezésére. Bábel sem nyújtotta azt, amit vártunk tőle. A legnagyobb visszaesés Romhányi teljesítményében volt tapasztalható, aki heteken át még a kispadra sem tudta magát beverekedni. Sőt, idény közben elutazott üdülni. A fenti esetek önmaguk helyett beszélnek, s a labdarúgók felelőtlenségét tükrözik. Persze a csapat vezetősége is hibás, mivel idény közben „hozzájárult” nősülésekhez.
- Ha a csapat játékát értékeljük, akkor megállapítható, hogy az idény elején hat-hét mérkőzésig váltakozóan szerepelt az együttes. Később egy hosszú szakaszon, 13 fordulón át, csak egy vereség következett. Aztán a tavaszi véghajrában többször gyengélkedett az együttes, mint Balassagyarmaton is.
- A csapatrészeket értékelve a középpályásokkal kell kezdeni. Szőke, Gulyka, Kiss a sorrend. Ők esetenként átlagon felüli, kimagasló teljesítményt is nyújtottak. Ide sorolhatnám még Lisztóczkit és Szolnokit, a középpályán jó átlaggal. A védelemből Nyéki és Nagy közepesen játszott. Többet vártunk Kasza, Verbói, Szabó játékától. A támadók közül Bencsok, Oláh, Lisztóczki és Szolnoki esetenként átlagos teljesítménnyel tűnt ki. Viszont teljesen érthetetlen, hogy Bábel az egész bajnoki évadban nem talált magára. A fiatalok közül sérülések miatt többen helyet kaptak a csapatban. Véleményem szerint Tóth, Angyal, Zsidai játéka dicséretet érdemel.
- A kapuvédők közül Hulitka nyújtott jobb teljesítményt, de Rádi sem maradt az átlag alatt. Teljesítményük a csapat értékelésénél a legjobb érdemjeggyel jutalmazható. Az új idényre megkezdtük a felkészülést, bízunk abban, hogy helytállunk majd ebben a nagyon nehéz csoportban - fejezte be a beszélgetést Tóth István.