Angyal (SKSE) a megye egyéni teniszbajnoka.

Balassagyarmat volt a színhelye Nógrád megye 1976. évi teniszbajnokságának. Salgótarjánból és Balassagyarmatról 24 férfi és 5 lány indult az egyéni, páros, valamint leányserdülő számokban. Az első napon kis ünnepség keretében hivatalosan is használatba vették a pályát a sportolók, melyet a városi tanács anyagi támogatásával, a pedagógus szakszervezet patronálása mellett több éves, és több tízezer forintos társadalmi munkával hoztak létre. Közvetlenül a strand és kemping szomszédságában, az egykori városi lőtér helyén, szép környezetben, három pálya áll egymás mellett. Folyamatban van a negyedik építése is, amit egy éven belül szintén átadnak.
Ki kell emelni Horváth Árpád pedagógus lelkes és szívós szervező munkáját, kinek irányítása mellett több éves, kisebb-nagyobb megszakításokkal készült a létesítmény. Sok-sok munkaórát tudhatunk a Balassi Gimnázium diákjainak, az utóbbi időkben maguknak, a sportolóknak, valamint gépi segítségnek, többek között a közúti gépellátó kollektívájának. A pályát kiegészíti még egy hangulatos faház, amely egyelőre szerény keretek között ugyan, de szertár-öltöző-klubterem is egyben. Ebben a környezetben és ilyen előzmények mellett - amint a résztvevők Horváth Béla, a városi tanács sportfelügyelőjének és Polyák Ferenc, a Dózsa György úti iskola igazgatójának bevezető szavaiból megtudtak -, kezdetét vette a kétnapos verseny.
A 35 fokos meleg igencsak próbára tette a versenyzők fizikai és idegi felkészültségét. Ennek ellenére jó találkozók kerültek sorra. A férfi egyéni döntőt a két ágon továbbjutott Angyal (Salgótarján) és Plachy (Balassagyarmat) vívta, amit közel egyórás küzdelemben, 6:4, 6:1 arányban a tarjáni versenyző nyert nagyobb rutinjával.
Eredmények: Férfi egyéni (24 induló): 1. Angyal (Salgótarján), 2. Plachy (Balassagyarmat), 3. dr. Halász (Balassagyarmat), és Hercsik (Salgótarján).