Szeretnék legalább két gólt rúgni…

Bábel Györgyre valóban elmondhatjuk, vékony dongájú futballista. A 175 centi maga csatár 62 kiló és mégis tisztelik a kapusok, de az edzők is. Ez a tisztelet azt jelenti, hogy majdnem minden találkozón a NB III Északkeleti csoportjában „felügyeletet”, őrizetet kap. Könnyű kitalálni miért? Bábel György a SKSE gólzsákja! Tavaly 21-szer, az idén ősszel pedig 10-szer zörgette meg a hálót. Balassagyarmaton, az NB III-as megyei rangadó előtt is azt kérdezték: Bábel éket játszik? Nem tudtunk válaszolni. Megkérdeztük a gólgyárost.
- Játszottam én már mindent. Előretolt csatárt, jobbszélsőt, balszélsőt, talán még középpályást is. - Ezek szerint „kétlábas”? - Inkább a jobb lábam az erősebb. - Mikor került a SKSE-be? - Hét éve ennek. A Rónabányai Bányászból igazoltak át 1968-ban. Közben katonáskodtam, játszottam a szomszédos Heves megye I. osztályában, a Karikás SE együttesében. - Hívták-e más egyesületbe? - Hívtak, de konkrét tárgyalás soha nem volt. Nem is mennék. Jól érzem magam a SKSE-ben. - Mi a foglalkozása? - Lakatos a mesterségem, a KSZGY-ben dolgozom. - Szeret gólt lőni? - Melyik labdarúgó nem szeret? - Fejelni is? - Valamikor igen. Mostanában, amikor szélső hiány van, én adom be a labdákat, így nem fejelhetek. - Hogy lövi a gólokat, távolról vagy közelről? - Elárulom: a 16-oson belülről.
- Melyik gólra emlékszik legszívesebben? - Nehéz választani. A nyíregyháza ellen 1:0-ra nyertünk. Én lőttem a gólt. A Rakamaz ellen először rúgtam egy kapufát, utána felvágtak, berúgtuk a 11-est, majd rúgtam egy dugót. Gyöngyösön 3:3-nál lőttem két gólt, ellöktek a 16-oson belül és a 11-est itt is berúgtuk! - Minden gól kedves. Mégis melyiket nem fogja elfelejteni? - A Nagybátonynak rúgott hármat! Érthető, hiszen 3:0-ra nyertünk, mesterhármast csináltam. - Mennyi idő alatt futja a 100 métert? - Biztos 12,5-ön belül. A labdával jobban szeretek futni, mint labda nélkül. Cselezni, elfutni a hátvéd mellett, ügyelek a lepattanó labdákra is. - Nehéz a gólkirály élete a pályán? - Nem leányálom. Tavaly ősszel 14 gólt rúgtam és tavasszal, már minden meccsre megkaptam a „testőrt”. Nem is sikerült csak hétszer a hálóba találnom. Hiába, figyelnek.
- Három forduló van hátra. Hány góllal szeretné befejezni az idei őszt? - Legalább két gólt szeretnék rúgni. - Esetleg a megyei rangadón? - Az a helyzetektől függ. Ha már itt tartunk, nehéz mérkőzés lesz, de szerintem döntetlennél alább nem adjuk - mondta a SKSE gólgyárosa, a KSZGY lakatosa. Szerény, ahogy mondani szokták „jó szellemű” játékos Bábel György, a SKSE csatára. Biztos, még sok borsot tör a kapusok orra alá, mert ha a 16-oson belül jár, már nagyon érzi a kaput.