Bálintné legyőzte az Európa-bajnokot.

Salgótarjánban immár negyedszer került sor a Nógrád Kupa nemzetközi sportlövőversenyre. A MHSZ zagyvarakodói lőterén, három napon át, szóltak a fegyverek. Hét hazai klub: Hatvan, Eger, Kecskemét, Tatabánya, Bp. Igazságügy, Salgótarján, Chinoin mellett a besztercebányai kerületi, valamint a szlovák válogatott több tagja is részt vett a küzdelmekben. A rendezők 27 számban bonyolították le a serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt női és férfi összecsapásokat. Több mint kétszázan léptek lőállásba. Köztük volt Mária Harisová, a csehszlovák Európa-bajnoknő, aki a standard puska 3x20 összetettben nyerte el a legutóbb e megtisztelő címet. Rajta kívül ott volt Katkó Pál, a tarjániak olimpikonja, Simkó Rezső, aki több nemzetközi versenyen is szerepelt már. A verseny érdekessége volt a standard puska 60 fekvő felnőtt női számban, Harisová alulmaradt a salgótarjáni Bálintnéval szemben.
A tekintélyes sportlövő erőpróbán a szeles, esős idő kedvezőtlenül befolyásolta az eredmények alakulását. Ilyen körülmények között nem születhettek kiemelkedő teljesítmények. Elmaradt a várakozástól Katkó és Simkó is. Viszont dicséretesen szerepelt a már említett Bálintné mellett, a tarjáni lövészklub fiatal versenyzője, a puskások mezőnyében Nagy Gyula. A háromnapos összesített eredmények alapján a salgótarjáni Zalka Máté lövészklub nagy küzdelem után szerezte meg a győzelmet. Így sorrendben harmadszor elnyerték a Nógrád Kupát is, amely végérvényesen Salgótarjánban maradt.
Csapatban: 1. Salgótarjáni Zalka LK 14933 köregység, 2. Bp. Igazságügy 14873 köregység, 3. Kecskemét 14725 köregység. Nők: Felnőtt standard puska 30+30: 1. Bálint Sándorné (Salgótarján) 535, 2. Tóth (Bp. Igazságügy) 523, 3. Lukinich (Salgótarján) 518. Felnőtt standard puska 60 fekvő: 1. Bálint Sándorné (Salgótarján) 588, 2. Harisová (Csehszlovákia) 580, 3. Döncz (Hatvan) 578. Férfiak: Felnőtt sportpisztoly 60 lövés: 1. Kékesi (Hatvan) 551, 2. Katkó Pál (Salgótarján) 539, 3. Princ (Csehszlovákia) 539.