A sportpuskás vidékbajnok.

Az egyik honvédelmi nap alkalmával a Bolyai Gimnáziumban került kapcsolatba a lövészettel. Nő létére nem ijedt meg a fegyverropogástól, a fegyverismeretek elsajátításától. A MHSZ Zalka Máté Lövészklubhoz 1967-ben került. Azóta évről évre felfelé ívelő Bálint Sándorné sportpályafutása. Ez év februárjában boldog édesanya lett, de mégsem vett búcsút a sportlövészettől. Az egyik hazai erőpróbán már április végén rajthoz állt. Tegyük hozzá, nem vallott szégyent, sikeresen szerepelt.
- Az elmúlt év novemberétől rövid időre megszakadt a kapcsolatom a lövészekkel - mondja a vidék bajnoknő. - Ez év február 4-én életem legszebb, legörömtelibb pillanatához érkeztem, megszületett kislányunk, Veronika, édesanya lettem. Mondanom sem kell, a kényszerpihenő alatt nagyon éreztem a sport hiányát. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy egyelőre csak hazai versenyeken indulok, később azonban már távolabbi erőpróbákra is vállalkozom. Aztán pedig? Jön az utánpótlás, a kis Veronika - jegyzi meg mosolyogva.
Igaz az, ha valaki megszereti, megszokja a sportot, annak életelemévé válik a mozgás, a versenyzés. Természetesen ez áll Bálint Sándornéra is, aki a Zalkásoknál már sok kiemelkedő siker részese. A női puskás csapat egyik erőssége, emellett az egyéni küzdelmek során is számos alkalommal került a dobogó legmagasabb fokára. Csupán az elmúlt évben 20 jelentősebb versenyen szerepelt, tegyük hozzá, nem kevés sikerrel. Budapesten és Nyíregyházán első helyezést szerzett 60 fekvőben. Az országos vidékbajnokságot ugyanebben a számban 59 köregységes teljesítménnyel megnyerte. Az országos sportlövő bajnokság alkalmával két fővárosi mögött került a bronzérmet jelentő harmadik helyre. Az id. Décsei Ferenc emlékversenyen 60 fekvőben, valamint 3x20 összetettben egyaránt biztosan győzött. A Nógrád Kupa lövészküzdelmekben, ahol csehszlovákok is rajtoltak, a 2. illetve 3. helyezéssel tűnt ki. Teljesítménye alapján megérdemelten érte el az I. osztályú minősítést. A szakemberek beválogatták a Testvériség-Barátság válogatott csapatba is.
Nehéz tehát még felsorolni is eredményeit. Sokat kellett addig küzdenie Bálint Sándornénak, míg elért erre a szintre. Emellett, amíg dolgozott, a Salgótarjáni Kohászati Üzemekben, a MEF laboratóriumában kivívta munkatársai elismerését is. Munkahelyén biztosították számára a versenyekre való zavartalan felkészülését is. A gyermekgondozási idő leteltével ismét munkába lép, de a lövészettel addig sem szünetel. Szorgalmasan edz. Várják az új versenyek, feladatok.