Megtört a jég.

Salgótarjáni KSE - Borsodi Bányász 2:0 (0:0). Salgótarján, 500 néző, v: Petrovai. Salgótarján: Tajti - Nagy, Cserzsovszki, Nyéki - Szőke, Szolnoki - Bábel (Tóth), Fekete, Kasza, Angyal (Zsidai), Antal. Edző: Walkampf Lajos. Borsodi Bányász: Soltész - Geregur, Bódis, Balogh - Kovács, Tomesz - Fazekas, Csipke, Grolmusz, Novek (Lengyel), Horák. Edző: Nyíri Zoltán.
Szemerkélő esőben indult a labda 90 perces útjára. A második percben meghűlt a vér a jelenlévők ereiben. A vendégek jobb oldalon a 11-essel egymagasságban szabadrúgáshoz jutottak. Csipke nagy erővel küldte a labdát a kapura, amely végül is a felső lécről vágódott a mezőnybe. Ezután a SKSE percei következtek. Antal, aki új szerepkörben, középpályán játszott, nagy lövést küldött a bal felső sarok felé, Soltész azonban szögletre hárított. Ezután jobb oldali Kohász-támadás gördült a pályán, de a belőtt labdáról lemaradtak a belső csatárok. A 15. percben Szőke hatalmas lövését öklözte ki a kapus, majd Fekete vétett el egy labdát. A vendégek a 25. percben vezettek ellentámadást. Baloldalról szögletet íveltek be és a ravaszul csavart labdát Tajti csak lábbal tudta menteni. Ezután is a hazai csapat támadott többet, de gól nem született.
Szünet után nagy irammal kezdtek a Kohászok. Szolnoki bombája kerülte el a bal kapufát, majd Zsidai fejelt kapu fölé. A 60. percben Szolnoki lövését szögletre ütötte Soltész, majd Fekete fejese alig kerülte el a felső lécet. A 61. percben gyors baloldali Kohász-támadást láthattunk. Végül Zsidaihoz került a labda, aki az alapvonaltól élesen belőtt, a kivetődő Soltész nem bírta fogni a csúszós labdát, elvétette azt, és a szemfüles Bábel a kapu bal oldalába lőtt, 1:0. A vendégek szemmel láthatóan feladták a mérkőzést. A SKSE viszont rákapcsolt. A 75. percben újabb hazai gól született. Fekete-Szőke-Bábel ritkán látott, korszerű akciót vezettek, melynek végén Bábel ismét a kapu baloldalába talált, 2:0. A hátralévő percekben Antal, majd Szolnoki lövése kerülte el a Bányász csapat kapuját.
A kiesés szempontjából rendkívül fontos találkozón a hazai csapat végre javuló formában játszott. Négyhetes vereségsorozat után megtört a jég és biztosan tartották idehaza a bajnoki két pontot. A találkozó játékvezetője, Petrovai tárgyilagosan, mindvégig igazságosan vezette a mérkőzést. A vendégek a második félidőre elfáradtak, nem ízlett nekik a csúszós talaj. A SKSE javuló játékkal, bár korántsem érték el régi formájukat, megérdemelten szerzett győzelmet. Jó: Cserzsovszki, Bábel, Kasza, Antal illetve Soltész.