SKSE sikerek a megyei bajnokságon.

Háromhetes küzdelem után befejeződött Nógrád megye 1975. évi férfi egyéni bajnoksága. A verseny, amelyre a fiatalok előretörése volt jellemző, SKSE sikert hozott, mert az első három helyen, amely a továbbjutást jelenti a vidékbajnoki döntőre, Kohászversenyző végzett. A győzelmet magas százalékkal Gál Gábor, a tavalyi harmadik helyezett szerezte meg imponáló stílusban, biztos játékkal. Végig Klepejjel volt versenyben a Kohász fiatal mesterjelöltje és a hajrában egy egész ponttal megelőzte rutinos klubtársát. Örvendetes a még ifjúsági Sulyok Sándor magas helyezése és új minősítése. Ő, valamint a SBTC utóbbi időben beérő játékosa, Szabó Ervin teljesítették a mesterjelölt normát.
Végeredményben: 1. Gál Gábor (SKSE) 9 pont, 2. Klepej József (SKSE) 8 pont, 3. Sulyok Sándor (SKSE) 7,5 pont, 8. Kánya (SKSE) 4 pont, 10. Czakó (SKSE) 3,5 pont, 12. Balázs (SKSE) 2,5 pont. Gál egy évig védi a megyei szövetség vándorserlegét.
Hazánk felszabadulásának 30. évfordulója tiszteletére rendezte meg a megyei szövetség Nógrád megye 1975. évi villám-sakkcsapatbajnokságát. A végeredmény: 1. SKSE (Gál, Szokács, Sulyok, Klepej) 23,5 pont, 2. ZIM 22 pont, 3. SKSE B 19 pont, 4. SKSE C 14,5 pont. Az egyes táblákon Palla (SBTC) 6, Szokács (SKSE) 7, Sulyok (SKSE) 6,5, Gallai (ZIM) 7 ponttal érték el a legjobb eredményt. A SKSE egy évig védi a megyei szövetség vándorserlegét.