Eredményes évet zártak a SKSE vívói.

A sportkörökben, ezekben a napokban számvetést készítenek. Jó gazda módjára összegezte az elmúlt év tapasztalatait a SKSE vívószakosztálya is. Annál is inkább, mert a női és férfivívók nagyszerű eredményekkel vétették magukat észre az elmúlt évben. A sportiskolásokkal együtt 26 egyéni, és 7 csapatversenyen vettek részt különböző fegyvernemekben. A kohászok az elmúlt esztendőben 42 vívót szerepeltettek a különböző összecsapásokon. Vessünk egy pillantást az eredményekre.
Az osztályozón a férfi tőrcsapat első, a női tőrözők a 3. helyen végeztek. A III. osztályú csapatbajnokságon a férfi tőrözők a dobogó legmagasabb fokára kerültek. A női tőrözők pedig ezüstérmet szereztek. A kardcsapat 7. lett. A II. osztályú párbajtőr csapatversenyen a táblázat 8. helyére kerültek. Az országos vidéki vegyes bajnokság alkalmával ugyancsak pástra léptek a SKSE vívói. Itt a büszke 3. helyezést érték el. A minőségi versenyeken is sikeresen szerepeltek. Oláh Krisztina teljesítménye alapján első osztályú, további 6 fiatal aranyjelvényes szintet mondhat magáénak. Öten szerezték meg a II. osztályú minősítést. 16-an ezüst, és további 7 fő bronzjelvény birtokosa.
Egyénileg Vertich Tamás teljesítménye dicséretes, aki Szegeden az országos vidéki tőrversenyen a negyedik lett. Kovács István Egerben a III. osztályú tőrversenyen első helyezést ért el. Bártfai Katalin az országos másodosztályú női tőrversenyen a harmadik lett. Az utóbbi fiatal tőröző nő bekerült az országos vidéki serdülő válogatottba is. Szaniszló Gabriella ugyancsak kiérdemelte az országos vidéki serdülő válogatott címet, ezen kívül az egri másodosztályú tőrversenyen negyedik helyezéssel vétette magát észre. Az említetteken kívül érdemes szólni Gáspár Zsuzsanna teljesítményéről is, aki a másodosztályú női tőrözők mezőnyében ezüstérmet szerzett. Gordos Gábor a Salgótarjánban megrendezett 3. osztályú férfi tőrversenyen diadalmaskodott. A sportiskolás fiúk közül Sándor Istvánt válogatták be az országos vidéki serdülő csapatba, ezen kívül Budapesten az országos serdülő bajnokság küzdelmeiben az ötödik helyet harcolta ki.
A fenti eredmények arról tanúskodnak, hogy a SKSE vívói jó előkészülés után dicséretes eredményeket értek el az elmúlt évben. Természetesen ebben nagy részük van a sportvezetőknek is, akik sokat fáradoztak, hogy a fiatalok méltóan képviseljék a SKSE, valamint Nógrád megye színeit. A vívószakosztály edzői: Vertich Tamás, Buchinger György, Oláh Krisztina és Horváth Attila. 1975-ben Vertich mellé új főfoglalkozású edző lép munkába, Sándor Lajos személyében, aki a fővárosból érkezett a megyeszékhelyre.