NB II-be jutottak a SKSE férfi tőrözői.

Egy héttel korábban két helyen rendezték meg az országos harmadosztályú férfi és női tőr-, valamint kardcsapat bajnokságot. Mindkét ágról a két-két legjobb csapat jutott az országos döntőbe, melynek résztvevői Budapesten, a Sportcsarnokban mérték össze tudásukat. A tét a NB II-be való feljutás volt. Egy-egy fegyvernemből a döntő első két helyezettje került felsőbb osztályba.
A fővárosban megrendezett országos döntőben ott voltak a SKSE férfi és női tőrözői. Közülük a férfiak szerepeltek jobban, hiszen minden csapatot biztosan utasítottak maguk mögé. Ebben a csoportban az Alba Regia ellenében 9:1-re bizonyultak jobbnak. A továbbiakban a BEAC-ot 9:2-re, míg a PEAC-ot 9:4-re legyőzték. Ezzel a Buchinger, Vertich, Nagy, Horváth, Gordos összeállítású csapat a PEAC és az Alba Regia előtt megszerezte az első helyezést. A SKSE-vel együtt a PEAC is feljutott a NB II- be. Az idősebb tőrözőkkel jól ötvöződtek a csapatversenyen a fiatalok. Biztató volt Horváth és Gordos szereplése.
A tarjáni Kohász-tőröző lányok győzelemmel kezdtek ugyan, de mégsem sikerült kiharcolniuk a magasabb osztályba jutást. Az Oláh, Bártfai, Szaniszló, Torják, Miklós összeállítású csapat a Várpalota ellenében biztosan kezdett és 9:2-re győzött. Később a válogatottakkal tűzdelt Szolnoki MÁV-tól és a Tatai AC-tól egyaránt 9:5 arányú vereséget szenvedett. A lényegében sportiskolásokból álló együttes becsülettel helytállt a számukra még erős mezőnyben.
Ugyancsak a Sportcsarnokban rendezték meg a Budapest – Vidék, serdülő leány és fiú tőr-válogatott mérkőzést. A lányoknál Bártfai, a fiúknál pedig Sándor kapott helyet a SKSE-től a vidék-válogatottban. Bártfai jól, Sándor halványabban szerepelt.