Fiatal gárdával várja a rajtot a SKSE.

Ha egy mondatban kellene válaszolni a SKSE labdarúgóinak NB II-es szereplésére, így összegezhetnénk: a nagy múltú tarjáni gárda helytállt, elégedett lehet a szurkolótábor a teljesítménnyel. Walkampf Lajos edző és a szakosztályvezetés nem volt irigylésre méltó helyzetben, amikor elkezdődött a bajnokság. Öt fiatal játékos épült be a csapatba, és az együttes a kezdeti elfogódottságot fokozatosan levetkőzte. A fiataloknál érződött ugyan a tapasztalat hiánya, ám egyre inkább az eredményes kollektív játék kezdte jellemezni a tarjáni kék-fehérek játékát. Sikerült ősszel tizenöt pontot szerezni, s ezzel a tizedik helyen fordult a SKSE. Újabb fiatal kapott bizonyítási lehetőséget, s közülük többen gyökeret vertek, beépültek a gárdába. Annak ellenére, hogy ősszel is és tavasszal is a sok sérülés és egyéb körülmények akadályozták az együttest a jobb eredmények elérésében, elmondhatjuk, dicséretes teljesítmény az elért középhelyezés. Javult a játékfegyelem, felgyorsult az együttes játéka, és ha akadt is időnként kisiklás, a SKSE megtette a magáét a NB II-ben.
A szakvezetés huszonhárom játékost foglalkoztatott a NB II-es találkozókon. Szeberényi valamennyi mérkőzésen játszott, míg Marcsok 29, Tajti és Szőke 28-28, Szolnoki 25, Antal 24, Tóth 23, Vári 21, Oláh és Kasza 18-18, Gáspár 17, Pálmai és Bartha 16-16, Kapás 13, Kiss, Fekete és Rádi 10-10 alkalommal szerepelt. Az együttes 46 gólt lőtt és 51-et kapott. A gólokon 11 játékos osztozott. Marcsok 13, Tóth E. 6 gólt lőtt, míg Szolnoki, Bartha és Szeberényi 4-4-et, Antal és Pálmai 3-3-at. Itt mindjárt megjegyezhetjük, hogy a NB III rajtjánál újra nincs irigylésre méltó helyzetben a szakvezetés, hiszen Marcsok és Tóth E., a két legeredményesebb góllövő eltávozott az együttesből.
- Ha ehhez hozzáveszem, hogy Gáspár, Pálmai és Bartha abbahagyta a játékot, akkor újból egy átszervezett együttessel kell kezdenünk az évet - kapcsolódott be a beszélgetésbe Walkampf Lajos edző. - A felkészülést az új évadra június 8-án kezdtük meg, és két héten át 22 fiú dolgozott együtt. Elmondhatom, hogy dicséretesen jól, zokszó nélkül hajtották végre az előírtakat. Az új elvárások szerint dolgoztunk - mondja az edző, aki újabb egy évre írt alá a SKSE-hez.
A SKSE szerzeményei a következők: Rezsnyák (Petőfibánya), Fodor (Zalka SE), Lisztóczki (Thuri SE), Duzs (Palotás), Gulyka (Apci Vasas) és visszaigazolt Bábel a Karikás SE-ből. A szakvezetés 18-20-as keretet jelölt meg, s eszerint a következők alkotják a NB III-ban a SKSE keretét: Rádi, Vári és Tóth Cs. kapusok, Kasza, Cserzsovszky, Nagy és Kapás hátvédek, Szőke, Szolnoki, Szeberényi, Lisztóczki, Gulyka és Duzs középpályások, Fodor, Rezsnyák, Fekete, Antal, Bábel, Zsidai és Oláh csatárok.
- Másfél év alatt teljesen kicserélődött a gárda, s az átlagéletkor jelen pillanatban 21 év- mondja Széki Miklós szakosztályelnök. - Korábban tíz év alatt nem fiatalodtunk annyit, mint a tavalyi bajnokságot megelőzően. Eljött az idő a cserére. Fiatal gárdával várja a rajtot a SKSE! Sok a tehetséges játékosunk, elég, ha arra hivatkozom, hogy a Vasas kupában ifjúsági csapatunk eljutott a döntőig. A kohászati üzemek jelentős bázisa Nógrádnak, s így mi is minden támogatást megkapunk, a gazdaságvezetés az együttes mellett van. Minden tervünk, hogy egy ütőképes együttest kovácsoljunk össze, s akkor három éven belül ez a fiatal gárda képes lehet arra, hogy egyet lépjen, feljusson a NB II-be - így a szakosztályelnök.
- Milyen a kapcsolatuk a SBTC-vel? - Mi nem zárkózunk el, hogy a tehetséges játékosok feljebb kerüljenek. Ilyen szempontból kívánjuk kiépíteni a kapcsolatot a SBTC-vel. Ugyanakkor szeretnénk, ha kapnánk is játékost, akinek a fejlődését szeretnék a SBTC-ben meggyorsítani, szívesen fogadjuk. - Hogyan lehet, hogy Tóth Ernő mégis a Honvédhoz igazolt? - Arra senkit nem lehet kényszeríteni, hogy ott játsszon, ahol nem akar. - Hogy néz ki a szakosztály „vezérkara”? - Technikai vezetőnek Novák Józsefet szeretnénk megnyerni, ugyanakkor egy háromtagú szakosztályelnökség megalakítását is tervezzük. A tartalékokkal Balga Károly, az ifjúságiakkal Boldvai László, a serdülőkkel pedig Rigó Lajos foglalkozik - mondta Széki Miklós.
Walkampf Lajos vezetőedző egyébként hetenként találkozik az edzőkkel, konzultálnak az egységes munka érdekében. A rajtra, vasárnap a Tuzsér ellen idegenben, optimistán készül a SKSE. A fiatal csapat a jövő csapata!