Mérlegen a SKSE kilenc szakosztályának munkája.

A SKSE a megye legnagyobb sportegyesületei közé tartozik. A nagy múltú sportkörnél, amelyet 13 tagú elnökség, ezen belül 5 tagú intéző bizottság irányít, tegnap este került sor az éves közgyűlésre. A választott szerv nevében Soós János, a sportkör elnöke számolt be a végzett munkáról. Kiemelte, hogy az elnökség szoros kapcsolatot tart fenn a gyár mozgalmi és gazdasági szerveivel. A MHSZ-szel együttműködési szerződést kötött az egyesület, amely mindkét szerv részére előnyös. A szakszervezeti bizottsággal, különösen a tömegsport területén alakult ki eleven kapcsolat. A KISZ szervezettel való együttműködést pedig az ifjúságpolitikai határozat szabta meg. Az elnökség szakmai munkájának irányításában a megyei sporthivatal nyújtott hathatós támogatást. A beszámolóból kitűnt, hogy a szakosztályvezetők, edzők szakmai nevelés mellett mind rendszeresebben foglalkoznak a sportolók szocialista szellemű nevelésével. Az elnökség azt várja, hogy a szakemberek ilyen irányú tevékenységüknek a jövőben fokozottabban tegyenek eleget. A közös erőfeszítések eredménye, hogy 1973-ban nem történt olyan vétség, amivel a fegyelmi bizottsághoz kellett volna fordulni. A kisebb fegyelmezetlenségeket a szakosztályokon belül intézték el. A sportkör elnöke hangoztatta, hogy az edzők nagy többsége maradéktalanul eleget tett kötelezettségének. Ennek ellenére a jövőben szükségessé válik több irányító szakember tevékenységének felülvizsgálata. Ezek után az egyes szakosztályok munkája került elemzésre.
Mint kiemelt szakosztály, az atlétika működését súlyának megfelelően messzemenő figyelemmel kísérte az elnökség. Az atléták az országos, vidéki, valamint területi bajnokságokon 88 helyezést szereztek. A területi bajnokságok küzdelmeiben nem teljesítették a célkitűzést. Sajnos, a MASZ új szabályzata értelmében nem tudták teljesíteni a magasabb elvárásokat. Nem volt eredményes az atléták szereplése a NB I/B-ben sem. Különösen a női csapat szerepelt gyengén. Az alacsonyabb teljesítményekhez hozzájárult, hogy Komka Magdolna az év elején megvált az egyesülettől és így gyengültek az atléták. A sportkör elnöke megállapította, hogy a birkózóknál sem történt fejlődés. Bár megemelték a szakosztály költségvetését, ez azonban nem eredményezett minőségi változást. A NB II-es férfi kosárlabda csapat hosszabb ideje szerepelt ebben az osztályban. Időközben többen megváltak a szakosztálytól. Az utánpótlás nevelését pedig elhanyagolták. Így ebben az évben az együttesnek már csupán egy százalék reménye van a bennmaradásra.
A NB II-es sakkozók 15 éve megszakítás nélkül a keleti csoportban szerepelnek. Az idei esztendőt hat mesterjelölttel, három csillagos első, négy első és tíz másodosztályú versenyzővel kezdték meg. A sakkozók különösen az idény első felében szerepeltek jól. Aztán több sikertelen mérkőzés következett. A bajnokság hajrájában azonban becsülettel kiharcolták a bennmaradást. A SKSE sportolói közül a síelők voltak azok, akik sok dicsőséget szereztek 1973-ban az egyesületnek. Tíz magyar bajnoki címmel hívták fel magukra a sportrajongók figyelmét. A jelentős sikerhez hozzájárult, hogy Vadas István visszatért az egyesülethez. Jó eredményeket értek el a felnőttek mellett a serdülő és ifjúsági lányok is. A Magyar Sí Szövetség miután elvégezte a szakosztályok értékelését a SKSE-t sorolta az első helyre. Ezzel együtt hat SKSE síelőt hívtak meg a magyar válogatott keretbe.
A síelőkön túl a vívók is kiemelkedően szerepeltek. Fő célkitűzésük volt a minőség javítása és a mennyiség növelése. Oláh Krisztina és Vertich Tamás megvédte I. osztályú minősítését. Négyen aranyjelvényes ifjúsági szinttel dicsekedhetnek, további 19 fő III. osztályú minősítést szerzett. A csapatversenyek során is eredményesen szerepeltek. A vívók az idén 25 versenyen léptek pástra, és ezek alkalmával 50 esetben jutottak a döntőbe. Módszeresen foglalkoznak a fiatalok nevelésével és bevezették a jó tanuló - jó sportoló mozgalmat.
A közgyűlésen szó esett még a természetjárókról, teniszezőkről, majd végezetül arról számolt be a sportkör elnöke, hogy elkészült a IV. ötéves terv fejlesztési programja. Befejezésül Soós János kiemelte, a szakosztályok eredményességét számos társadalmi aktíva segítette elő. Ezért az önzetlen segítségért az elnökség köszönetét tolmácsolta. Az elnöki beszámoló után élénk vita vette kezdetét, amely lapzártakor még tartott.