Őszi számvetés - elfogadhatóan szerepelt a SKSE labdarúgó csapata.

Az 1973-as esztendő sikeresnek mondható a SKSE labdarúgói szempontjából. Bajnokságot nyertek a NB III-ban, majd a magasabb osztályban, az őszi idényben 10. helyen végeztek. Az együttesnél Walkampf Lajos edző irányította a csapat őszi szereplését. A tapasztalatokról folytattunk beszélgetést a mesterrel.
- Az együttest korábban nem ismertem - kezdte az edző. - Teljes képet tehát nem tudtam kapni a fiúkról, csak a hosszabb együttlét után. A bajnokság befejezését követően megkezdődött a csapat újjászervezése is. A szakosztály vezetőségnek rövid idő állt rendelkezésére ahhoz, hogy az átigazolásokat az eredeti elképzeléseknek megfelelően hajtsa végre. Sikerült azonban olyanokkal erősíteni, mint Szőke (Apci Vasas), Kiss (St. Síküveggyár), majd Kasza (a honvédségtől szerelt le), akik helyet kaptak a csapatban, és fel is nőttek a feladatokhoz. A középcsatár posztot azonban nem sikerült betölteni. Több új szerzemény, sajnos, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Gondot okoz, hogy a csapat két korosztályra tagolódik. Megtalálhatjuk az együttesben a „tizen”-éveseket és a harminc év körülieket. Az őszi előkészületeket július 16-án kezdtük meg. Két héten át napi két edzéssel idehaza készültünk a NB II-es rajtra. A játékosokkal nehéz volt megértetni, hogy szükség van a keményebb munkára. Így különösen azok, akik alacsonyabb osztályból érkeztek, kevésbé bírták a terhelést. Célkitűzésünk volt, hogy bent maradjon együttesünk, és olyan pozíciót foglaljunk el, amely biztosítja a nyugodt munkát. Mondanom sem kell, nem volt könnyű az együttes kialakítása. Időközben sok szükségmegoldást alkalmaztunk, melynek során a fiatalok kerültek előtérbe. Így a taktikai feladatokat az adott körülmények között csupán részben sikerült megoldani.
- Az első két mérkőzésen, Gyöngyöstől és Kazincbarcikától vereséget szenvedtünk. Aztán jött egy nagyszerű sorozat. Öt mérkőzésen hét pontot gyűjtöttünk össze. Dunakesziben hidegzuhanyként hatott a 4:0-s vereség. Majd négy mérkőzésen újabb hat pontot szereztünk. Közben több kiállítás, majd a közvetlen védelem teljes sérülése okozott újabb törést. Az idényzáró mérkőzésen sikerült az ÉPGÉP-nél győzni, így a célkitűzésnek megfelelően 15 pontot szereztünk. Kedvező hatással volt a csapat szereplésére a MNK mérkőzéssorozat is. Itt az eddigi találkozókon 26:9-es a gólarányunk. A csapat most a legjobb 32 között van. Szeretnénk a jövőben is további örömöt szerezni a jó szereplésünkkel a szurkolóknak. Jövő év februárjában a Pécsi MSC NB I-es csapatát fogadjuk majd hazai pályán.
- Ami a csapatrészek közvetlen játékát illeti, különösen a széleken igyekeztünk támadásokat építeni. Együttesünk a 4-2-4 rendszert játszotta. Közismerten ez sok mozgást kívánt. Emellett jó erőben lévő labdarúgókat tételez fel. A csapat néhány alkalommal már megfelelően oldotta meg a taktikai elképzelést. Az együttesből a középpályások érdemelnek dicséretet. A közvetlen védelem, váltakozó sikerrel szerepelt. Egy fiatal és egy időseb kapus sikerrel oldotta meg feladatát. Jó átlagot ért el Szolnoki, Szőke, Marcsok, Antal. A tapasztalt Szeberényi fegyelmezetten játszott. Kiss katonai bevonulásáig erőssége volt a csapatnak. De az új szerzemény Kasza is jól beilleszkedett a csapatba. Dicséretes Tajti játékkedve. A fiatalok közül helyt állt és beépült az együttesbe Fekete és Tóth E.
- Ezek után ismertetném, hogy a 20 játékos közül kik szerepeltek a legtöbbször az együttesben: Vári, Rádi – Gáspár, Kasza, Tajti, Kapás, Kiss, Szőke, Tóth, Szeberényi, Pálmai, Oláh, Fekete, Bartha, Szolnoki, Antal, Marcsok. Mint korábban említettem széleken vezettük támadásainkat. Itt Marcsok 7, Pálmai pedig 3 gólt ért el. Munkánkhoz hozzájárult az is, hogy a szakosztály vezetőség minden alkalmat megragadott a csapat támogatására a kollektív szellem kialakítására. Szeretnénk, ha játékunk a jövőben sem szenvedne csorbát. Ennek megfelelően az együttes január 7-én kezdi majd meg jövő évi előkészületeit. A 18-as keretben egy újabb szerzemény, Nagy Gábor is helyet kap. Fő feladatunk, úgy szerepeljünk, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. Remélem, tavasszal biztonságosabb lesz a védelmünk, támadósorunk pedig nagyobb százalékban értékesíti a kínálkozó helyzeteket – fejezte be nyilatkozatát Walkampf Lajos.