Éremhullás a síelőknél.

Ünnepélyes szakosztály értekezletet tartottak a SKSE síelői. A téli sportot szeretők körében megjelent Szunyog Tibor, a Nógrád megyei sporthivatal elnöke, és dr. Fancsik János megyei főorvos. Sulyok János, a szakosztály vezetője rövid áttekintést adott az elmúlt versenyévadról. Kiemelte, olyan idényt hagytak maguk mögött a SKSE síelői, amilyennel az országban egyetlen egyesület sem dicsekedhet. Tíz számban szereztek magyar bajnoki címet. A többi között Vadas Istvánt, Benkő Jánost és Vincze Istvánt említette meg. Dicsérettel illette a serdülő lányokat, Martinkó Mariettát, Zsidai Juditot, Csizmadia Ágnest és a többieket, akik a magyar bajnokság mellett az úttörő olimpián is sikeresen szerepeltek.
A szakosztályvezető az eredmények ismertetése után kérte a síelőket, teljes erőbedobással készüljenek a soron következő évadra, mert e nélkül nem számíthatnak eredményre. Az ünnepélyen felszólalt Szunyog Tibor, a megyei sporthivatal elnöke is. A sportvezető meleg szavakkal köszöntötte a síelők apraját-nagyját. Gratulált az elmúlt évi eredményekhez, sok sikert, eredményes felkészülést kívánt az elkövetkező évadra.
Ezt követően került sor a díjkiosztásra. Mondhatni, valóban éremhullás volt a Kohász-síelőknél, hiszen 92 érem talált gazdára. Ebből 51 aranyat, 22 ezüstöt, 19 bronzot adtak át jogos tulajdonosának. A díjkiosztást követően élénk eszmecsere kezdődött a jelenlévők körében. Számos eredmény elevenedett meg a versenyzők tolmácsolásában. Ezt az úgynevezett élménybeszámolókat tette színesebbé a dr. Fancsik János megyei főorvos közreműködésével készített film, melyet a vacsora után levetítettek. A 20 perces kisfilm emlékeztette mind a versenyzőket, mind a vezetőket a gazdag sikerekre, de egyben lelkesítőleg hatott a soron következő évadra való felkészülésre is.
Mi is kíváncsian tekintünk a Kohász-síelők soron következő szereplése elé. Vajon megismétlik-e majd elmúlt évi bravúrjukat? Ehhez hasonlót még sem az Ú. Dózsa, Vasas, de a Bp. Honvéd és a BKV Előre sem ért még el.