Juhászt és a SKSE-t kiütötték…

Testnevelés Főiskola – Salgótarjáni Kohász 129:55 (61:27), Budapest, vezette: Berki, Szabó. SKSE: Szert (16), Novák (8), Swantner (12), Juhász (4), Palla (7), csere, Nagy (-), Omaszta (2), Szlifka (6). Edző: Szarvas József.
Újból bajnokjelölt volt az ellenfél. A kiváló fizikai adottságú Testnevelési Főiskolások nagyarányú győzelmüket mégsem taktikai és technikai fölényükkel, inkább kemény, megfélemlítő játékkal, s az egyik mérkőzésvezető, Szabó, a szabályokat megsértő segítségével érték el. A tartalékos Kohász legjobbját, az első percek küzdelmét nyílttá tevő Juhászt, a kezdést jelző síptól ütötték-rúgták. A 7. percben pedig formálisan kiütötték. A mérkőzésvezető sípja még ebben az esetben is néma maradt. Juhászt ekkor a játékvezetővel szemben tanúsított tiszteletlen magatartása miatt kizárták a küzdelemből.
Szarvas József edző két út között választhatott. Vagy kipontoztatja csapatát, aki sportszerűen tűrte az ellenfél fölényét, s ezzel, kisarányú vereséggel hagyhatja el a játékteret, vagy mint ahogy tette, a sportszerűbb megoldást választva nagyarányú vereséggel távozott. A kérdés csupán az, hogy a TF-nek a győzelemhez, vagy a jobb helyezéshez valóban szüksége volt-e erre a segítségre.