A SKSE biztosan nyert bajnokságot.

Az elmúlt évben, amikor a SKSE labdarúgói kiestek a NB II-ből, sokan megbotránkoztak e sajnálatos tényen. Tegyük hozzá, még akkor is igazuk volt ezeknek a sportkedvelőknek, ha nem ismerték teljes mélységében az együttes gondjait. Csupán abból indultak ki, hogy egy régi, nagy múltú egyesületnek hogyan lehet ilyen gyenge, lélektelenül játszó csapata. Az egy év gyorsan tovarohant, a Kohász pedig biztosan nyerte a bajnokságot a NB III Északi csoportjában. A kisiklások ellenére is a legegységesebb, legérettebb együttes benyomását keltette ebben a csoportban. Nem véletlenül nyertek bajnokságot, váltottak retúrt. A tanulságos bajnoki év tapasztalatait Boldvai László foglalta össze.
- Egy évvel ezelőtt idegileg fáradt, a jó kollektív szellemet nélkülöző csapatot vettem át - kezdte a számvetést. - Több játékos távozott, a két leszerelőn (Marcsok, Boros) kívül senkit sem igazoltunk. Ilyen körülmények között kezdtük meg a felkészülést. Az első csapathoz egy évre szerződtetett a SKSE elnöksége. Nem is akármilyen feladatot tűztek ki célul. Hangsúlyozták: Meg kell nyerni a bajnokságot! Szereplésünkhöz talán hozzájárult, hogy jól rajtoltunk. Így az első fordulóban 5:0-ra győztünk Mátranovákon, amely kissé megnyugtatta az együttest - erősítette Boldvai László. - Azután három forduló elteltével az élre kerültünk és végig meg is tartottuk. Számunkra minden mérkőzésnek különös jelentősége volt, így hétről-hétre lelkileg is fel kellett a játékosokat készíteni. Emellett mindvégig a támadó taktikát választottuk. Ez nyújtott aztán lehetőséget ahhoz, hogy sikeresen teljesítettük az elnökség által meghatározott célt - emelte ki az edző mosolyogva.
- Az őszi idényben a megszerezhető 30 pontból 25-öt gyűjtöttünk össze. Tavasszal már nehezebben ment, hiszen a még kieső csapatokkal is nagy harcot kellett vívnunk, mert nem adták meg könnyen magukat. A néhány kisiklástól eltekintve azonban az együttes megállta a helyét. Idehaza csupán négy gólt kaptunk a hét mérkőzésen, azt is az utolsó két találkozón. Úgy érzem tehát, hogy a játékosok megtették a tőlük telhetőt. Éppen ezért nem kívánok külön-külön foglalkozni teljesítményükkel. Csupán a tehetséges Földi Attilát szeretném megdicsérni, aki 34 góljával jelentősen hozzájárult a csapat eredményes szerepléséhez. Az egész NB-s mezőnyben rúgott góljainkat tekintve is előkelő helyen állunk. A kapott gólok száma viszont azt példázza, hogy a védelem, valamint a középpályások játékában bőven van még javítani való. Ettől eltekintve a csapat játéka általában kielégítő, elfogadható volt.
- Ez talán annak tulajdonítható, hogy a csapatból 8 labdarúgó saját nevelésű játékos. Kedvezően ötvöződtek a fiatalok az idősebb labdarúgókkal, amely egyben a kollektív szellem erősödését is jelentette. A fenti megállapításaim azonban nem azt jelentik, hogy nem voltak gondjaink a csapat fegyelmi helyzetében. Ennek megfelelően több alkalommal kellett a felelősségre vonást alkalmaznunk. Mondanom sem kell, hogy az edző akkor boldog, ha a csapata jól szerepel. Boldog vagyok én is, hiszen eredményes évet hagytunk magunk mögött. Persze a NB II-ben jobb játékra és erősítésre lesz szükség. Még akkor is erősítésre lesz szükség, ha több igen tehetséges fiatal szerepel a szakosztályban. Ilyenek Oláh, Nyerges, Tóth, Bertók. Nekik még erősödniük kell. Az egy év, amelyet szerződésben töltöttem, most lejárt. Így az első csapattól megválok. A játékosok július 15-ig kaptak pihenőt, utána kezdik meg a felkészülést - fejezte be a mondandóját Boldvai László.
Ennyi röviden egy év krónikája. Még annyit, hogy Boldvai László korábban az ifjúsági csapattal nyert veretlenül bajnokságot, majd a vonalbajnokságban szerzett bajnoki címet a második csapattal. Ezúttal sikerre vitte a NB III-ban is a SKSE-t. Ehhez csak gratulálni lehet. A csapat további dirigálását Walkampf Lajos végzi, és július 15-én látnak munkához.