A várakozásnak megfelelően szerepeltek a Kohász versenyzői.

A szakosztályok sorra fejezik be tavaszi szereplésüket. Legutóbb a vívóknál jártunk, ahol Tarjáni Károly, a SKSE több mint 20 éve működő szakosztályvezetője segített összegezni az eddig lezajlott versenyévad eredményeit. A tájékoztatásból kiderült, hogy a SKSE vívói, sportiskolásaival együtt, 25 versenyen szerepeltek az év eddigi időszakában. Teljesítményük is jó arányokat mutat, hiszen a Kohász-vívók közel 50 esetben szereztek helyezéseket a döntők küzdelmeiben. Ki kell emelni, hogy Oláh Krisztina és Vertich Tamás már megerősítette I. osztályú minősítését. További 10 vívó ért el eddig III. osztályú minősítést, illetve az ifjúságiak bronz- és ezüstjelvényes szintet. Az elmúlt év hasonló időszakában csupán öt III. osztályú cím megszerzése volt a mérlegük.
A minőségi fejlődés mellett jelentős a mennyiségi fejlődés. Ezt erősíti meg az alábbi vélemény is: „Ott tartunk végre, ahol a nagy egyesületek. A Mártírok úti Általános Iskola tornatermében sokszor még levegőt is alig kapunk” - mondotta Buchinger György, a vívók egyik edzője. Viszont igazuk van, mert a mennyiségből lesz a minőség, mint ahogyan az jelenleg is történt. Hiszen a fiatalok képzésére már igénybe kellett venni a MüM egyik tornatermét, melyet ezúttal is szeretnének megköszönni Horváth László igazgatónak. A sportiskolás vívók körében bevezették a jó tanuló - jó sportoló mozgalmat, amelyben eddig a következő a sorrend: Szaniszló Gabriella, Sándor István, Miklós Magdolna, Gordos Gábor, Balogh Ildikó, Torják Ágota. Örvendetes, hogy a fiatalok nem csupán a páston, hanem az úttörőmunkában, a középiskola osztályközösségeiben úgyszintén otthonosan mozognak. Jó a vívók között a kollektív szellem is. Ennek erősítését célozzák azok a klubdélutánok, túrák, filmvetítések, szellemi vetélkedők, amelyeket eddig is rendeztek már az év folyamán.
A tömegesítés és minőségi előrelépés, a jó kollektív szellem kialakításában nagy része van a négy edzőnek, Oláh Krisztinának, Buchinger Györgynek, Vertich Tamásnak és Galba Árpádnak. A MTS segítségével régi óhajuk vált valóra. Jelentős anyagi ráfordítással sikerült kicserélni, felújítani a védő felszereléseket, elektromos berendezéseket. Ez további biztonságot nyújt majd a vívóknak a versengéshez.
A fiatalabbak körében egyre kedveltebb sportágban már eddig is számos salgótarjáni versenyző szerepelt a hazai egyéni és csapatbajnokságok során nagy sikerrel. Ezt a jó hírnevet fokozni kívánják. Tarjáni Károly elmondotta, hogy július 1-től Vertich Tamás belép főfoglalkozású edzőnek. A nyár folyamán sem tartanak pihenőt. A téli táborozáshoz hasonlóan a szünidő alatt most is foglalkoznak a fiatalokkal. Szarvason rendezik meg a nyári táborozást. Emellett edzőt küldenek a salgótarjáni napközis táborba is, hiszen nem közömbös, hogy ősztől mennyi fiatallal gazdagodik a vívószakosztály. Az egészséges utánpótlás nevelése érdekében a sporttagozatos Malinovszkij úti Általános Iskola ötödik osztályos tanulóit már vívó tagozatosként nevelik. Nem tagadják: „Szeretnénk most már végre elérni, ne csak olyan gyerekekkel foglalkozzunk a jövőben, akire már más nem tart igényt, hanem olyan fiatalokkal akarunk foglalkozni, akiket mi választunk magunknak” - mondotta Buchinger György, a nagy vívócsatákat átélt edző.
Nagyon készülnek az év soron következő versenyeire. Szeretnének felzárkózni a nagy vívó-szakosztályokhoz. Erre a lehetőség fokozatosan beérik. Így az ősszel a csapatbajnokságokon, az egyéni versenyeken, de a sportiskolások országos összecsapásán egyaránt pontokat érő helyezéseket akarnak szerezni. A SKSE vívószakosztályának vezetősége nagy ambícióval dolgozik. Ennek a lelkes szakmai irányító munkának, embert formáló tevékenységnek minden bizonnyal kézzelfogható eredményei lesznek, amelyek sok jó helyezésben, bajnoki címekben mérhetők majd le.