Útban a bajnoki cím felé.

Az 1972/73-as bajnoki idényben Nógrádból hét együttes szerepel a labdarúgó NB III-ban. Közülük az Északi csoportban a Salgótarjáni Kohász és a Mátranováki Bányász gyűjtögeti a pontokat. A hét csapat közül „félidőben” a SKSE áll a legjobban, hiszen az első helyen végeztek. Az őszi tapasztalatokról Boldvai László edzővel folytattunk eszmecserét.

- Bizonyára elégedett az őszi szerepléssel. - Kisebb hiányosságok, és kisiklások ellenére sincs okom panaszra. A NB II-ből történt kiesés után rendezni kellett a sorokat. A felkészülést hazai környezetben egy kissé demoralizálódott társasággal kellett elkezdenem. A 18-as keretben több tehetséges fiatal is helyet kapott. Az egyesület elnöksége a bajnoki cím megszerzését tűzte ki célul elénk. Kezdetben nemigen hittünk ebben, hiszen nem ismertük a borsodi csapatokat. Az idény kezdetéig sikerült összekovácsolni az együttest. A kollektív szellemmel ritkán volt baj. Kondícióban pedig sikerült előbbre lépni. Ilyen előzmények után az első mérkőzésen 5:0-ra győztünk Mátranovákon. Végeredményben a 15 találkozón 25 pontot szereztünk. A csapat teljesítménye 83,3 százalékos. Csatáraink 43 gólt rúgtak. Ebből Földi Attila egyedül 20 gólt szerzett. Szeberényi is kiemelkedő teljesítményt nyújtott ebben az idényben. A házi osztályozó könyvben 7-es, vagy annál jobb osztályzatot ért el Vári, Tajti, Kapás, Csala, Antal és Pünkösdi.

- Milyen gondok nehezítették a zavartalan munkát? - Ilyenkor nem szokás panaszkodni, ám tényleg akadtak problémáink. Néhány játékosunk a sikerek láttán elbizakodottá vált. Így néhány találkozó előtt „nagy mellénnyel” léptek pályára. Nem véletlenül jött a hidegzuhany. Királdon pontot veszítettünk, itthon kikaptunk a Trencsényi SE-től, majd az utolsó előtti fordulóban a Miskolci Bányász otthonában szenvedtünk váratlan vereséget. Bosszantó az is, hogy hét sárga lapot gyűjtöttek össze a játékosok. Ezért már a tavaszi idény első fordulójában sem játszhat Tajti. Bármennyire javult a közösségi szellem, mégsem mondható ideálisnak. A szakosztály vezetőségének fegyelmeznie kellett néhány játékost, mielőtt komolyabb kihágásokat elkövethettek volna. Figyelmeztetni kellett Tajtit, Szolnokit, Gaál, Marcsokot és Libust.

- Milyen reményekkel vágnak neki a tavaszi idénynek? - A feladatunk adott, célunk a bajnokság megnyerése. Január első hetében kijelöljük az új 18-as keretet. Január 10-15-ig bevezető edzésekkel kezdjük a felkészülést. Azután 27-ig Salgótarjánban napi két edzéssel alapozunk. Részben a szabadban, időnként tornateremben. Tudjuk, hogy tavasszal nehezebb dolgunk lesz. A kiesőjelöltek otthonába kell ellátogatni, ezek pedig nem adják olcsón a pontokat. Fegyelmezett csapatjátékkal szeretnénk megtartani három pont előnyünket. Remélem tervünk megvalósítása sikerül, hiszen erre nemcsak a játékosállomány a biztosíték, de minden sportolási feltétel is megadott.