Kiváló eredményekkel dicsekedhetnek.

A SKSE vívószakosztálya ebben az évben nagyszerű eredményekkel rukkolt ki. A szakosztály tagjai közül négyen I. osztályú minősítéssel dicsekedhetnek, további négy fő II. osztályú, míg három fő III. osztályú szintet ért el. A SKSE vívói ebben az évben 23 egyéni versenyen szerepeltek, tegyük hozzá, eredményesen. Közülük kiemelkedő eredményt ért el Vertich Tamás, aki megnyerte az országos vidéki párbajtőr bajnokságot és I. osztályú minősítést szerzett. A közelmúltban a testnevelési főiskolás fiút meghívták a válogatott keretbe is. Oláh Krisztina női tőrben kétszer is ott volt az országos tőrválogató döntőiben, amikor is hatodik, egy alkalommal pedig harmadik helyezést ért el. Sajnos, még az év első felében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy orvosi kezelésre szorult és ezekben a napokban kezdte meg újra edzéseit. A fiatalabbak közül dicséretesen szerepelt az év folyamán Horváth és Gasparin, akik II. osztályú minősítést szereztek. Dicséretet érdemel még Kovács és Benkó, valamint Gordos. Utóbbit a Magyar Vívó Szövetség háromhetes edzőtáborozásra hívta meg év közben Debrecenbe.

Az év folyamán, létszámgyarapodás is volt a szakosztálynál, hiszen átvették a sportiskolások képzését. Így most négy edző működik a szakosztálynál. Füreder, Buchinger, Galba és Oláh Krisztina irányítja a vívók felkészítését. Az egyéni versenyek mellett ott voltak a Kohász vívói a csapatbajnokságokon is. A II. osztályú párbajtőr küzdelmeiben 6., a férfi II. osztályú tőrküzdelmekben 4. helyezést értek el a Kohászok. A sportiskolások néhány hónap alatt jelentős fejlődést értek el. Ott voltak a megyei serdülő és ifjúsági versenyeken, a körzeti bajnokságon és többen képviselik majd a kohászokat az országos döntő küzdelmeiben is.

A szakosztálynál az eredmények ellenére is jelentős gondot okozott a megfelelő technikai felszereltség hiánya. A jövőben további korszerűsítést kívánnak most eszközölni, mert csak így lesz biztosítható a megfelelő minőségi és mennyiségi emelkedés.