Münchenbe készül a világjáró sportlövész.

Éppen kilépett a teenager korból, amikor megismerkedett a sportlövészettel. Katkó Pál 33 éves. Az elmúlt 13 év alatt sokat hallatott magáról. Számos nemzetközi versenyen nagyszerű eredményeket ért el. Járt már Kubában, Olaszországban, Ausztriában, Finnországban, Bulgáriában, az NDK-ban és többször a Szovjetunióban. A mexikói olimpia előtt, holott kerettag volt, megsérült, így nem utazhatott az olimpiára. A közelmúltban viszont rásütött a nap. Katkó Pál sportlövő Münchenbe utazik, a XX. nyári olimpiai játékokon képviseli hazánkat, és Nógrád megyét. A Salgótarjáni Zalka Máté Lövészklub élversenyzője a 60 lövéses sportpisztoly kategóriában áll lőállásba.

A szerénységéről ismert sportoló a Salgótarjáni Kohászati Üzemekben kovácsként dolgozik. A légkalapácsok zajában formálja izzó vasból a mezőgazdaság által igényelt szerszámokat 1954 óta. Élsportoló, aki tűzi munkás, és három műszakban dolgozik. Ennek ellenére egyetlen napi edzést sem hagy ki. Versenyzik légpisztollyal, nagyöbű és gyorstüzelő pisztollyal. A legjobb eredményeket azonban 60 lövéses sportpisztoly fegyvernemben érte el. Idei legjobb eredménye 561 köregység. A szakemberek véleménye szerint ilyen teljesítménnyel az olimpián is helyezésre számíthat. Az esélyekről kérdeztük Katkó Pált.

- Ilyen nagy versenyen minden lehetséges. Nagyon sok versenyző esélyes a győzelemre. Ezért nem jósolok, és nem ígérek felelőtlenül. Célom az, hogy Münchenben legjobb tudásomnak megfelelően szerepeljek.

Augusztus 19-én utazik Katkó Pál Münchenbe. Az olimpia színhelyén augusztus 27-én áll lőállásba. Szurkolunk érte!