Számvetés a SKSE szakosztályánál.

Mint arról már írtunk, elkészült a sorsolás és nehéz év előtt áll a SKSE NB II-es sakkcsapata. A Kohász Művelődési Központban rendezte meg a szakosztály évzáró, évnyitó összejövetelét. Tóth Pál szakosztályvezető értékelte a múlt év eredményeit.

A SKSE a Maróczy CSB-ben 13 mérkőzés közül ötöt megnyert, kettőt döntetlenre játszott és hat vereséget szenvedett. Az idegenbeli szereplés jobb, mint a hazai pályán elért eredmény. Idegenben sikerült nyerni az OTP (9), a Ságvári (9), a Gyöngyös (8) ellen, döntetlent hozott a Szentes elleni mérkőzés (7) és két súlyos, kétszámú vereség mellett DVTK (3,5), BKV Előre (4), a Petőfitől is kikapott a Kohász (6). Salgótarjánban a Szolnokot és a Miskolc együttesét egyaránt 8:6-ra verte a tarjáni csapat. A Debrecen elleni döntetlen (7:7) mellett három vereséget szenvedett: DEAC (4,5), Láng (5,5), Izzó (6). A SKSE 43,7 százalékos teljesítményt nyújtott. A csapatmérkőzéseken 18 játékos szerepelt. A legeredményesebb pontgyűjtőnek Tóth Pál bizonyult 8 ponttal (11 játszma). A további sorrend: Ponyi Attila 8 pont (13), Tóth József 7 pont (11), Balázs József 7 pont (13), Lengyel László 6,5 pont (13), és Gordos Sándor 6 pont (11). Kitűnőnek mondható az első táblán Tóth László jórészt mesterek ellen elért 4,5 pontja, nyolc mérkőzésből, vagy Frink Ferenc négy pontja hét találkozóból. A többiek mérsékelt teljesítményt nyújtottak.

Az egyéb versenyeken a megyében 100 százalékos sikerrel szerepeltek a SKSE versenyzői. A megyebajnokságról négyen jutottak tovább az országos elődöntőbe, ahol Lengyel László 64 induló közül az előkelő 6. helyen végzett és bejutott a középdöntőbe. A villámversenyeken is teljes sikerrel szerepeltek a Kohászok. Újság, hogy az idei évben hét mesterjelölt szerepel a SKSE erőlistáján. Papíron igen erős együttes, de el kell mondani, hogy nagyon nehéz mérkőzések várnak a csapatra. Érdekessége az idei évnek, hogy az ellenfelek között a Vasútépítő csapatában játszik 1972 első magyar Európa bajnoka, a fiatal Sax Gyula és az ifjúsági világbajnokság 2. helyezettjét Ribli Zoltánt a KGM igazolta le Pécsről. Ribli a magyar bajnokságon Portisch mögött a 2. helyen végzett. Helyére, Pécsre az Ércbányászba Flesch ment a Ferencvárosból. A bajnoki címnek legalább négy aspiránsa van, és fel lehet sorolni azt az öt csapatot, amely a kiesés ellen harcol majd.