Közkedvelt a tömegsport a kohászati üzemekben.

A kohászati üzemek szakszervezete, valamint tömegsport bizottsága ez évben hat sportágban ismét megrendezi az üzemi versenyeket. A nyár nagy színpadán folyó küzdelmeknek az a célja, hogy lehetőséget biztosítsanak a dolgozók testkultúrájának fejlesztéséhez, valamint a rendelkezésre álló szabadidő célszerű eltöltéséhez. A rendező szervek mindemellett remélik, hogy a széles körű tömegsport mozgalom hozzájárul az üzem dolgozói körében a szocialista jellem, a szocialista erkölcs teljes kibontakoztatásához. Ebben az évben a tömegsport versenyeket az Öt karika öt verseny olimpiai mozgalom keretében bonyolítják le. Sportágak a következők:

Asztalitenisz női és férfi csapatverseny három, illetve két versenyzővel. Emellett megrendezik az egyéni bajnokságot is. A csapatbajnokság körmérkőzéses, az egyéni verseny kieséses alapon zajlik le. Atlétika férfi, női. A férfiak 100 méteres síkfutásban, súlylökésben, távol- és magasugrásban mérik össze tudásukat. A nők 60 méteres síkfutásban, súlylökésben, távol- és magasugrásban adhatnak számot képességeikről.

Nagypályás labdarúgásban egyfordulós bajnokságot rendeznek. És hogy minél többen juthassanak szóhoz, a mérkőzésen öt-öt játékost lehet majd cserélni. Tekében hat fős csapatok részére körmérkőzéses alapon bonyolítják le a mérkőzéseket. A férfisakkozók négyfős csapatokkal mérik majd össze tudásukat. Az üzemi bajnokságban új számként jelentkezik a női és férfi kispuska lövészet, melyet a MHSZ-szel közösen bonyolítanak le a három-háromfős csapatok számára. A helyezettek minden sportágban érem, valamint a nagypályás labdarúgásban a legsportszerűbb csapat az erre a célra alapított serlegdíjazásban részesül.

A kohászati üzemekben a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is nagy az érdeklődés a tömegsport versenyek iránt. Erről tanúskodik az is, hogy a versenykiírás megjelenését követően hét üzemrész nevezett be a bajnokságra. Persze még várják az újabb részlegek jelentkezését is. A szervezés során külön gondot fordítanak arra is, hogy a nők egyre többen kapcsolódjanak be a nemes sportvetélkedésbe. A beérkezett nevezések alapján a tömegsport rövidesen megejti a sorsolást, majd június közepétől megkezdődnek a versenyek. Érdemes lesz küzdeni a versenyek, mérkőzések során, hiszen ez évben az ezeréves fennállását ünneplő Székesfehérvárott rendezik meg a Kohász - Hengerész kupa országos sportküzdelmeket és oda majd a legjobbakból állítják össze a csapatokat. A Kohász - Hengerész kupa küzdelmeit immár ötödször rendezik meg. Két alkalommal a Salgótarjáni Kohászati Üzemek dolgozói nyerték el a serleget. Mi tagadás, szeretnének az idén is méltóan helyt állni.