NB I-es bajnoki mérkőzés Salgótarjánban.

SSE – Szolnoki MÁV 2:1 (2:0), SSE pálya, 400 néző, bíró Himmler. SSE: Barabás - Gáspár, Kertesi – Maros (Manyasz), Hernádi (Hercsik), Mester (Misecska) - Somogyi, Horváth, Kovács, Kőszegi (Komenda), v. Majoros. Szolnok: Bagi - Retkes, Draskóczi - Csabai, Selmeczi, Bujáki - Szántó, Kövesdi, Kolláth, Korom, Horváth I.

Zászlócsere és a Hiszekegy elmondása után a SSE kezd. Az 1. percben v. Majoros megugrik, lő, lövését a kapus kiüti, a labda a kapu előtt pattog, míg Kőszegi a kavarodásban megrúgja a bőrt, s az a hálóba köt ki, 1:0. Gyorsan jött. Szolnok belefekszik, s vagy 5 percre megzavarja a SSE-t, de ezzel ki is adja a szuszt. A 8. percben Horváth a félpályáról hosszú labdával szökteti v. Majorost, aki a tizenhatosról keresztbe lő. 2 perc múlva Somogyi léc fölé fejel. A 14. percben Selmeczi kiugratja Kolláthot, aki a kapust is kicselezve mellé gurít. A 15. percben szöglet a Szolnok ellen. A labda a kapu előtt pattog, míg Hernádi megvágja és 2:0. A 17. percben szöglet a SSE ellen és Kőszegi közelről mellé lő. A SSE mind jobban belejön, de örökös és bosszantóan magas labdaadogatásaival sokat hibáz. A 26. percben Maros faultja miatt Kolláth a 16-osról büntetőt rúg - centikkel mellé. A 28. percben Kolláth Szántó beadását gyönyörűen, egyből vágja a 16-osról mellé. Szolnok beszorul és a szolnokiak, kőkemény játékba kezdenek. A 35. percben Kolláth kiugrik, a 11-es táján nyomják, ő átad Szántónak, aki lő, s Barabás fekve a vonalról kotorja ki a labdát. (Többek szerint benn volt.) Szolnok lázong, de a bíró továbbot int. Később Retkes veszekszik Csabai egy ártatlan sérülése miatt és izgatott hangulatban ér véget a félidő.

A II. félidő 3. percében Korom a les-gyanús Kolláthnak passzol, aki a 11-esről hatalmas gólt lő, 2:1. Utána a SSE olyan iramba kezd, hogy mindenki csak bámul. Szolnok egy félórán át a tizenhatosán védekezik, kétségbeesetten és egyre durvábban. Gólképes csatárokkal 4-5 gólt könnyen lehetett volna elérni. Félpercenként mennek a lövések a kapu mellé, vagy könnyen védhetően a kapura. Szöglet, szöglet után. Draskóczi egyre kíméletlenebb, kétszer tizenegyest is vét, de a bíró nem fütyül. A közönség hangulata egyre forróbb. Fegyelmezetlenül és közönséges módon sportszerűtlenségre buzdítják a játékosokat. Az állóhelyen pofozkodás támad, igazoltatás, zaj. Szidják a bírót, aki egyre jobban kiengedi kezéből a mérkőzést. Mester átveszi a szolnoki tempót, egyre keményebb. Horváth, Kovács, Kőszegi, v. Majoros, Somogyi labdái állandó veszélyt jelentenek. Így tart a 40. percig, amikor úgy látszik a SSE a szörnyű iramtól kifulladva, lelassít és a Szolnok néhány támadása után rendkívül izgatott hangulatban ér véget a mérkőzés.

A SSE végre sportszerűen játszott, sőt sokszor igen szépen játszott és fölényes győzelmét csak a gólképtelen csatársora akadályozta meg. Legjobb volt a fáradhatatlan és most durvaság nélkül kemény Hernádi, s hozzá hasonlóan Maros. A közvetlen védelemben Gáspár tűnt ki. A csatársorból Kovács, Kőszegi és az első félidőben v. Majoros. Szolnok csalódást okozott. Különösen azok csalódtak, akik látták annak idején a SBTC ellen. A „nagy” Kolláthot Hernádi teljesen semlegesítette. Tehetetlenségében durvasághoz folyamodott, amiben Draskóczi és Horváth I. vezetett. A kis gólarányban a jó szerencsén kívül a gyenge bíró is benne volt.