Szakosztály értekezlet a SKSE kosarasainál.

A SKSE szakosztályai közül a kosárlabdázók megtartották évindító értekezletüket. A szakosztály értekezleten jelen volt Soós Károly, a SKSE elnöke. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a NB II-es férfi kosárlabda együttes többre képes, mint amilyen helyezést elért az elmúlt évben. A kosarasok érzik a fiatalítás szükségességét. Éppen ezért szó van arról, hogy a közeljövőben Szarvas József mellé újabb edzőt állítanak be, aki majd az ifjúsági kosárlabdázók felkészítését irányítja. Az új edzőnek feladata lesz, úgy foglalkozzon a fiatalokkal, hogy azok egy-két éven belül a NB II-es együttes rendelkezésére álljanak.

A kosárlabdázók január 18-án a következő kerettel kezdik meg az alapozást: Turán II., Szert, Palla, Gyenes, Tóth, Juhász, Rudinszki, Marok, Boronyai, Domeri, Plachy, Mosonújvári. Oszvald és Anti személyében két ifjúsági játékost is bevontak a készülő keret munkájába. A felnőttek a gépipari technikum, az ifjúságiak a Malinovszkij úti Általános Iskola tornatermében tartják majd heti 3-4 alkalommal edzéseiket. Az 1972-es idény március 12-én veszi kezdetét. Az évadnyitó szakosztály értekezleten néhány tanulságot levontak az elmúlt év szereplése során szerzett tapasztalatokból. Kiemelték, az idei mérkőzések során minden játékosnak nagyobb felelősséget kell éreznie a csapat szereplése iránt. Nem engedhető meg, hogy az együttes az utolsó percekben szenvedjen hárompontos vereséget. A Mérkőzéseken a játékosoknak a 40 percet becsülettel le kell játszani.

Összeállították azt a ranglistát is, melyből kitűnik, hogy az elmúlt évben Juhász Béla volt a férfi kosárlabda együttes legeredményesebb tagja. Négyszázötvennégy ponttal terhelte meg az ellenfeleket. Őt követte Szert Sándor 273, Palla László 230, Tóth Péter 217, Marok Mihály 138 ponttal. Szert Sándor teljesítménye az első félévre értendő, mivel az őszi idényben eltiltás miatt nem játszott.