Mélyről indult a Salgótarjáni Kohász.

Az elmúlt bajnokságban nagy erőfeszítéseket tettek a Salgótarjáni Kohász NB II-es labdarúgó csapatának játékosai a kiesés elkerülése érdekében. Az ideges hangulat rányomta a bélyegét idei őszi teljesítményükre is. Nagyon gyengén rajtoltak, és ezért az utolsó előtti helyen végeztek. 15. SKSE, 15 mérkőzés, 3 győzelem, 6 döntetlen, 6 vereség, 15:24 gólarány, 12 pont.

A nyáron Szojka Ferenc, a volt, sokszoros válogatott labdarúgó vette át a csapat szakmai irányítását. Miként vélekedik az őszi idény gondjairól? - Rendkívül nehéz volt az indulás. Vári és Sebők vissza akart vonulni. Pálmai, Gaál és Pünkösdi sérült volt. Antal és Tajtit a BVSC elleni találkozón kiállította a játékvezető. Előbbi négy, utóbbi három hét eltiltást kapott. Fokozta a gondokat, hogy több tehetséges fiatal bevonult katonának.

A korábbi csapatot szerkezetileg is át kellett alakítani. Ennek következménye, hogy 23 játékos jutott szóhoz. Az első hét fordulóban csak két pontot szereztek. A gólkülönbség ekkor 5:18 volt. A játékosok elvesztették maradék önbizalmukat is. Az utolsó nyolc mérkőzésen viszont már jobban szerepelt a csapat. Ekkor tíz pontot szereztek. Az első három helyezettel szemben négy pontot gyűjtöttek össze. Ez dicséretes produkció volt. Úgy látszik Szojka Ferenc, megtalálta azt az együttest, amelyik elszántan harcol majd tavasszal a kiesés elkerüléséért. Nincs még minden elveszve, hiszen a nyolcadik helyen álló BVSC, edzője Marosvári Béla, csupán két ponttal gyűjtött össze többet, mint a SKSE.

Az edző értékelése a csapatrészekről. - Egy-két mérkőzéstől eltekintve, középpályásainkkal vagyok legjobban megelégedve. A közvetlen védelemben voltak jó teljesítmények, de kihagyások is. A támadósor a kezdeti gólképtelenség után nagyon belelendült a játékba.

Az idény befejeződése után három héten át levezető edzéseket tartanak. A téli alapozást a tervek szerint január 10-én kezdik. Ha a játékosok megértik a kemény munka szükségességét, nem ímmel-ámmal, hanem szívvel-lélekkel játszanak, akkor véleményünk szerint képesek megszerezni azt a pontmennyiséget, amivel a középmezőnyben végezhetnek. Tavasszal már nyolc mérkőzést játszanak hazai pályán, tehát sorsolásuk is kedvezőbbnek mondható az őszinél.